[開箱] M&J Electrostatz Headphone

純開箱未有聽感, 要先煲下.

Kickstarter吧
Check下條5m OFC cable吧, 部分有可能個插頭會插唔入個hp的, 如果check左有問題去pm比project creator備個案等佢地fix吧~

Kickstarter吧
Check下條5m OFC cable吧, 部分有可能個插頭會插唔入個hp的, 如果check左有問題去pm ...
deathson666 發表於 7-8-2016 01:04

我用DAP, 5M CABLE 冇乜機會用.

好靚, 聲如何?

好靚, 聲如何?
terencelaw 發表於 8-8-2016 11:02

頭帶舒適, 沒有壓頭頂和耳朵的感覺. 由於是close back的關係, 耳朵是比較焗. 32ohms很易推, 我幾乎是用聽in-ear的音量就足夠了.

初步聽感: 音場闊有層次感, 樂器的位置很突出, 像是小戶間/酒吧的感覺. 高音伸延性強, 可能誇張小小但係比我聽開的Adam S2X毫不輸蝕, 還少了點毛燥. 低音結實但量不多, 下潛好像比我的動圈差, 可能煲開左會好啲. 人聲中音部分有點怪怪的, 要再聽清楚.

回覆 5# xinfang

好似有点像动圈/铁 的狀況, 要將 2種單元溶合得並不是易事, 調音工作不簡單...

要煲番 200 小時才知結果。好奇待往後的變化。