岩岩入左部player ,想整番部~2K 既耳牛玩下

手持fiiox5k
聽開人聲,acoustic
想要還原度高既  
ty

開放式:K701、K702
封閉式:M50x、MSR7

齋x5k想玩耳牛入耳都冇咩選擇

齋x5k想玩耳牛入耳都冇咩選擇
118205 發表於 2016-9-2 00:10

唔係掛,師兄想講2千價位個D都推唔掂?
    係就係有個amp,但唔太想用

唔係掛,師兄想講2千價位個D都推唔掂?
kmw20044a09 發表於 2016-9-2 00:13

齋x5k,701,702,諗你都吾好諗,包你後悔

其實出街用求其買對幾舊水嘅玩吓咪算囉

其實出街用求其買對幾舊水嘅玩吓咪算囉
snp386 發表於 2016-9-2 00:23

係咪部player太廢令你以為我想出街型戴?
    基本上我出街都唔聽歌咁制

係咪部player太廢令你以為我想出街型戴?
    基本上我出街都唔聽歌咁制 ...
kmw20044a09 發表於 2016-9-2 00:29

又吾係話太廢,推下d動鐵還勉強可以,耳牛可以死心

回覆 8# 118205

我新手唔係幾清楚,雖然話親身一試就知,但我都係好想明何謂推到/推盡?

例如x5k
耳机输出部分性能参数
输出功率1        >245 mW(32Ω//THD+N<1%)        输出阻抗        <0.2 Ω(32Ω负载)
输出功率2        >436 mW(16Ω/THD+N<1%)        声道分离度        >75 dB (1 kHz)
输出功率3        >27 mW(300Ω/THD+N<1%)        失真加噪声        <0.001% (1 kHz)
频率响应        10 Hz~65 kHz (-3dB)                                峰值输出电压        >8.2 Vp-p
信噪比        ≥117 dB (A计权)                                                最大输出电流        >250 mA(参考值)

K702
Headphone type        open
Max. Input Power        200 mW
Audio frequency bandwidth        10 to 39800 Hz
Sensitivity headphones        105 dB SPL/V
Rated Impedance        62 Ohms
Earpads       
Detachable cable        yes
Cable Length        3 m
Earpads replaceable        yes

有冇辦法由數據上睇到?

回覆  118205

我新手唔係幾清楚,雖然話親身一試就知,但我都係好想明何謂推到/推盡?

例如x5k

K702

有 ...
kmw20044a09 發表於 2016-9-2 00:48

睇spec冇實際去聽咁有用,加上有d數據有作大之嫌