[開箱] 遲人年半先入手Pioneer U-05

14-SEP-2016 更新一下個人應用設定心得(與聽感無關),#40#45

之前一直都係用緊TEAC UD-501,其實冇乜投訢,係除左佢headphone out堅係贈品級質素之外……
咁啱早排見到有CHING話Pioneer U-05賣$44xx,PM問左邊度買之後就出去買

原先系純

是日主角,個box比起當年UD-501細

主角未開箱前

可能入黎睇既都比較關心而家買係咪馬來西亞製,我真係估唔到佢會俾部2015年8月出廠MIC貨過我囉

2015-08貨

裝機過程SKIP,插線位我例行會抹D油先

神油(?)

明明同耳機無關做乜呢邊開帖唔係出面開?因為……

官配嘛

家陣仲差條MMCX<>XLR線,不過暫時冇錢,要年尾先可以補完

樓主, 是否行貨&邊度買可否pm me, thx.

回覆 2# KOJI

行貨,地址我PM你

ken9999兄,我都想知地址,可以PM我嗎?thx~

回覆 4# cheese1420

PM ed

回覆 5# ken9999
ken9999兄已收,多謝~
會否再出詳細試機心得? :)

回覆 6# cheese1420

試機聽感果D我未必寫囉,不過用機心得我經過琴晚咁搞一搞都有少少…

同TEAC比,Pioneer呢部冇電腦專用播放軟件,所以要播DSD的話就要用第三方軟件,免費的話得foobar2000

日本官網都有教點set,不過foobar2000佢叫人裝果個SACD插件怪怪地,用最新版播DSD出黎D聲會十分有問題(上網搵資料搵到凌晨三點幾未解決),我今晚返去試下裝返舊些少版本睇下會唔會正常返(要多謝我同事幫我搵解決方法)

回覆 7# ken9999
thx~ :)

個個d 焦點去晒部U05到...
其實重點係SE-MASTER 1...

ken9999 Ching,我都想知地址,可以PM我嗎? Thanks a lot!