[開箱] 試吓開箱先!國產第一部靜電耳機套裝,SoundTech MC9+MC7(更新圖床

窮燒買唔起STAX 009,低端STAX又總是不夠全面,唯有求救於萬能的淘寶

這是小弟的第一部靜電耳機,第一次開箱的耳機,第一部國產靜電耳機,都幾有記念價值,希望隨便寫D野,幾年後睇番都識笑吓

宣傳圖:

其實原本我見到個POST咁樣,又嘈又冇人對部野有興趣,已經唔想繼續開啦!一黎自己想開箱只係一時衝動,因為部野聽起黎真係好正,想分享一下;二黎我又唔太識影相,影張清啲的相都有困難,何況毒相呢...

而家都冇乜心機開,先隨便貼啲相,再寫一點聽感,就算,有咩想問就再話我知啦!

個箱大到呢 上面係同樣SoundTech 的4吋speaker,下面先似 MC9+MC7,有咩理由耳機大箱過speaker

一開就好厚海棉,保護好夠

睇睇左邊先,Yulong CP1電源線,好粗,I have a pen (黎做比例 ) ,睇番淘仔都要幾舊水wo
因為官網上冇講話送,可能係第一批買的人先有,或者老板見我令仔所以先送比我

右邊就係主菜,國產第一部靜電耳機 MC9

呢個箱好似係第一批買(中伏)的人先有
不得不提,個箱都幾令,個鎖都有少少DESIGN咁啦

近少少睇,原來個箱合唔埋GA
唔係呀!成萬銀比啲咁GE貨仔我
搞到我開始擔心中伏

開左居然係一封信?真係心急死人

拆左以後係產品參數同一對耳棉,細節上都唔錯

終於見到真身啦
不得不說,真機個樣掂過張官網宣傳圖,黑金配比想像中好睇
做工好得,拎上手好輕,冇咩瑕疵,耳機用鋁合金造,上面係用到爛的金屬拉絲,不過橋唔怕舊 最緊要受
不過耳罩用蛋白質皮(人造皮),用耐左會變硬易爛

主菜都唔夠飽,之後當然係再黎一份大大份的套裝靜電耳放MC7
一樣的木盒包裝,一樣的合唔埋計設
度一度成23CM高,窮鬼的小弟我屋企咁細,邊有位放呀

例牌說明書

不得不說,保護真係做得好,完全唔洗驚暴力SF
上面有一袋仔係電源線,不過因為有送條粗過食指的Yulong 電源線,應該留黎綁吓野咁樣

最後真身,翻開 全平衡電子管靜電耳極放大器,結束呢個回合
補充: 耳放係用金屬做,上面啲木係貼上去的做裝飾的

感謝各位支持,總算有人講番個耳機啦!我仲試聽緊,遲點上聽感,一個字:好正!

記得有人同我講,一定要試試靜電耳機,那是最真實的聲音......很可惜,睇黎我真的中伏了,我從來未係現實中聽過咁飽滿的人聲,咁華麗的鋼琴聲

等多幾粒鐘,有高手入嚟導你

等多幾粒鐘,有高手入嚟指導你
118205 發表於 2016-10-4 02:12

手機推唔到,唔知會點玩

手機推唔到,唔知會點玩
sapphire4890 發表於 2016-10-4 02:25

二手手機可能得

回覆 5# otherphonepc

你意思係伏到蚊都死?

回覆 6# trustme133

你睇得明佢講乜?

回覆 7# ken9999

我只係見到佢講咩topic都入到藍牙聽

回覆  otherphonepc

你意思係伏到蚊都死?
trustme133 發表於 2016-10-4 09:29

笑下咪算囉

回覆  ken9999

我只係見到佢講咩topic都入到藍牙聽
~~峰~~ 發表於 2016-10-4 09:46

算好了,吾再不停重覆純銀,小紅...

回覆 11# 118205

你爆耳罩個POST都入到, 我覺得比較神