[開箱] 峰兄傑作武騰線開苞 :)

跟峰兄討論了一段時間,想改善FXA6 BASS太重樂器太出

用呢條最合適價錢又比出面平太多,苦等一個月到手了,辛苦哂峰兄!

剛剛收到都用535R同FXA6聽左幾隻歌 主要女聲

535R 換左分別唔大,主要人聲更清晰,空間感亦大左小小.

FXA6換入就好大分別,樂器同人聲平衡番,女毒更帶出左唔小 ,慢慢RUN IN下先

明天去試新野 希望唔好中毒

呢條係合金線??

峰兄手工真係

師兄想換乜玩?

via HKEPC Reader for Android

呢條係合金線??

峰兄手工真係  

師兄想換乜玩?

via HKEPC Reader for Android ...
TWCACM 發表於 2016-10-11 01:52

YES 武藤製作所 金銀合金線材 單係線材都成千蚊 未計手工同頭XD

不過堅好聲 一步到位

我睇中RS隻 Astell & Kern Angie ii 而家買送PLAYER 好似幾抵

明天去試下岩唔岩口味

回復 3 #水野龍也

買耳機送乜Player先,一陣送部JR比你真係得淡笑

我見峰兄啱啱都放緊條,好想出手,但未聽過,驚唔啱自已,所以都係無出手

回復 水野龍也

買耳機送乜Player先,一陣送部JR比你真係得淡笑  

我見峰兄啱啱都放緊條,好想出手,但 ...
TWCACM 發表於 2016-10-11 03:19

Angie II 零售價$10800
1️⃣: +$1 即換購Fiio X5II $2980
2️⃣: +$1 即可換購 Cayin N5 $2980
3️⃣: +$1 即可換購 Shanling M5 $2980
4️⃣: +$1 即可換購 Luxury & Precision L3 $3298
5️⃣: +$799 即可換購 Opus#1 $5298
6️⃣: + $1299 即可換購 Fiio X7 + AM3 $5796
7️⃣: + $1488 即可換購 Luxury & Precision L5 Pro $6298

打算試 OPUS / L5 PRO /X7+AM3

但而家換左條線 用100R LINE OUT + 淘寶AMP 完全另一種聲了

回復 5 #水野龍也

5-7都可以考慮下,但前提要隻耳機啱心水先得

回復 水野龍也

5-7都可以考慮下,但前提要隻耳機啱心水先得  

via HKEPC Reader for Android ...
TWCACM 發表於 2016-10-11 03:26

係呀 岩岩入左條線 如果試岩 又要峰兄幫手換JH頭架啦XD

回復 7 #水野龍也

睇怕你都係入手機會高唱入雲

入手後記得上嚟放毒照

呢條 武籐 一定無得輸
人聲和樂器既聲都好毒

呢條 武籐 一定無得輸
人聲和樂器既聲都好毒
chungsm 發表於 2016-10-11 11:14

有買貴冇買錯,真係唔同好多.