[開箱] cheap雞圈鐵耳機分享

逛淘寶見到對cheap cheap圈鐵耳機,貪得意買來玩下。

牌:KZ,這牌子都出了幾款耳機,價錢都係一百幾十。
型號:ZST(唔知代表乜)
外形:透明黑+印出來的格子面版,網上張相就幾得,實物就一尺之外都可以,近睇就符合耳機身價。
結構:一圈一鐵,動鐵單元放置在耳道出口,動圈單元在耳機底部。
做工:普普通通,面板同耳機身的接合位可再改善,這方面TFZ 1S做功好得多。不過配帶感覺也不俗,沒有不舒服的情況。
價錢:因耳機是可換線,故不同的配搭有不同價錢,最平冇咪款只是99人仔,最貴跟一條咪線及所謂的鍍銀升級線售159人仔,我買時連紅包及扣減淘幣再平10元。
買時又送「扮」防水盒、普通耳機包、耳掛、耳夾等等
初步聽感:配搭咪線整體較蒙,低頻較多,初初以為是單元未煲好,再接上升級線,才發覺可能關條線事,感覺立時天朗氣清,d聲生猛返曬。
不過配帶感卻是咪線好得多,升級線要加上耳掛才帶得好。

整體來說我覺得幾好,起碼好過小米那對圈鐵,平平地玩得過。

抵玩

咁橋早幾日前,我都有淘左呢對玩下,以價論聲絕對超值

kz 一向cp高~
有望到呢隻,不過一圈1鐵既大陸耳機已經有幾隻所以無買
而且...佢唔係mmcx,如果係一定買黎放公司粗用

咁橋早幾日前,我都有淘左呢對玩下,以價論聲絕對超值
ccwoliver 發表於 2016-10-11 21:46

問下,好唔好得過香港有賣的小米圈鐵?

問下,好唔好得過香港有賣的小米圈鐵?
midtor 發表於 2016-10-11 22:13

無論配戴舒適度、聲底、音埸、分析都好過小米好多

via HKEPC Reader for Android

回覆 5# midtor

一定好過,小米我有買過,
一早放左,個鐵單元係吾知去左邊度咁,
勁感冒聲

KZ另一隻ZS3都抵玩,淘佬正價賣168人仔,有間十一特價,買滿$299減$81再加優惠券再減$10, 即$245有2套,為$122.5/套,呢隻耳機深水埗master pxx有demo可試。
隻ZS3雖然係單動圈設計,但可以話係ZST升級版,中高頻質及量都較ZST好,音場亦較闊,腔體用類似SD4設計,比ZST更舒服。

回復 6 #alexis04

咁又真係玩得過。

甘大粒既? 帶上耳重嗎?