[開箱] HDX UPod DAC 開箱試玩

其實一直都有唔少iPhone用家都係有使用iPhone聽歌嘅習慣
而最新一代iPhone 7同7 Plus沒有提供3.5mm接口的確令到唔少人面對唔知點聽歌嘅問題
雖則隨機附送Lightning to 3.5mm線
之但係有唔少人都會進一步考慮無線耳機
甚至係用Dac去玩
而我呢? 就一定係會用Dac去玩喇! 因為唔洗浪費咗我原本有嘅耳機呀麻
而我嘅選擇就係佢

HDX UPOD Dac

睇返個Spec就有實際尺寸
其實都只係一隻手指咁大隻
而且重點係支援到iOS 9同iOS 10
簡直係玩家福音
代理叫做Footprint Global
有返一年行保

包裝附送埋Lightning線, 當然都係有USB線係比返Android用家玩嘅

其實實物真係勝在夠細隻
依點我係幾滿意

兩邊接口分別係USB及3.5mm

真.上機圖

個人意見之聽後感(聽歌依家野好講個人感受拿講明先):
分別使用Apple Music 播放Wav檔及線上音樂庫試聽
對比返無用HDX UPOD嘅時候
好明顯感覺到輸出係比之前強咗
人聲及中低音會突出咗
以及層次會更分明

版主開錯位 依道係HiFi/AV...
"耳界大開" 先係講入耳/headphone

anyway, 依隻推akg. 好抆水

版主開錯位 依道係HiFi/AV...
"耳界大開" 先係講入耳/headphone

anyway, 依隻推akg. 好抆水 ...
sapphire4890 發表於 2016-10-25 01:35 AM

依? 樣衰咗
搵A SIR幫我搞先

題內話
事關我用隻AKG K550
聽落算係比就咁用電話聽係好
不過你都講得啱..............

回覆 3# lkl0120

akg k550 算比較易推既。我有隻akg k551,佢真係出來比iphone/ipod/ipad用家聽,ios devise都叫推到。

個POST我研究左好耐都望唔到個重點---幾錢
我只係見到個5蚊

個外殼,好似同cozoy aegis 一樣樣
唔知價錢同聲音有無分別 lol