[開箱] IM02改模+圈

雖然作為一個動圈愛好者,但係有幾隻動鐵既聲一直都好中意
其中一隻就係IM02,雖然佢素質唔高,中下盤一般,但係果種又近又高密度既女毒人聲真係難以忘記
但係試過好多市面既動圈,都搵唔到一種同樣毒.........(鐵三角自己又唔生性,D圈全部都唔毒)

咁不如索性係隻圈度加隻IM02落去啦

圈方面用左一隻聲底調音都近似IE800既微動圈,
分析力幾高,低音量一般,但係密度高彈性強,包圍感都唔錯

鐵既部份照返IM02既擺法,直接對住導管

聽感:
煲左一晚,人聲勁近,仲近過未改模之前,密度好大,氣音強左好多,男女聲都超毒
低音方面彈性好好,動態快,下潛深,近似IE800果類低音
(原本想叫師傅tune到似EX1000咁既快狠準低音,結果都係失敗)
中高頻方面就同IM02果時聲底冇乜大分別,但係分析力高左一點(細節量多左),應該係動圈部份彌補左

噤正

我都好鐘意02嗰種女毒…可唔可以講下邊度整??

via HKEPC Reader for Android

噤正  

我都好鐘意02嗰種女毒…可唔可以講下邊度整??  

via HKEPC Reader for Android ...
TWCACM 發表於 2016-11-1 08:52

買粒GQ-30783就得, im02未拆就唔好囉

請問師兄係邊度改模? 可否pm我資料, thx

回復 3 #teamhardcore

用呢粒代02??唔係太明

可否講多小小

via HKEPC Reader for Android

回復 teamhardcore

用呢粒代02??唔係太明  

可否講多小小  

via HKEPC Reader for Android ...
TWCACM 發表於 2016-11-1 16:51

im02 裏面既單元就係GQ(樓主圖三), 不過im02出口做調音呢樣仿唔到

原來唔止得我個耳型係咁怪

BTW 30783我覺得粒野隻聲太薄 整多單元好易比低音蓋哂

原來唔止得我個耳型係咁怪

BTW 30783我覺得粒野隻聲太薄 整多單元好易比低音蓋哂
...
ten123456789 發表於 2016-11-1 18:01

所以通常見d師兄都係一粒GQ就咁聽

回覆 8# teamhardcore

套條管加粒白阻尼 入殼

回覆 8# teamhardcore

我都唔中意多單元耳機,我覺得耳機控制到單元1~3個內就係最好

一粒GQ+一個中性低音量唔多既圈,就夠哂