小米圈鐵 Pro 港版

一開聲唔覺得似圈鐵,似全鐵多!......同埋同上星期試嘅又有分別!唔通又要玩大抽獎!?如果今次又係就真係小你老米囉!真係要等收多幾對貨再對比吓!  

留名睇CHING改裝

留名睇CHING改裝
044003 發表於 2016-11-12 12:47

你估我係大師佢咩!......自己搵唔啱機去推就話個聲唔得去改人啲嘢,仲要加電容去飛走低音,搵唔啱機出唔到自己滿意嘅聲咪放埋一邊唔用囉!

垃圾嚟
snp386 發表於 2016-11-12 12:46

垃圾耳機都有 Hi-Res Audio 認證(好似一代也有), 唔知洗咗幾多錢呢?

竟然係垃圾。

垃圾耳機都有 Hi-Res Audio 認證(好似一代也有), 唔知洗咗幾多錢呢?
owhk 發表於 2016-11-12 13:20

Hi-Res Audio 個logo只不過係俾筆錢做個test. 過到個test最低要求的spec就有啦. 你估會搵D金耳朵去試聽感. 好feel先俾個logo佢咩....

同前作有咩分别?

Hi-Res 只係話佢可以去到嗰個頻率,同呀大師俾張話經佢改完再出嘅 FR 圖你睇一樣囉,連用 1st order 接電容個電容只係 Buffer 都未知,所以有冇做分頻嘅高音出嚟嘅 FR 係接近嘅都係唔知,又走去俾圖人睇改完好聲過原本,真係唔識講嘢囉,FR 係標示單頻最高點,所以就算有用分頻向下6db減低咗嘅聲,圖係一樣會出返,因為佢只係比例多咗而細聲咗,但一樣可以出返咁高頻,啲 FR 大師真係吖

其實上次都唔係差架,只係如果要你用一部一皮嘢嘅機推一對一舊水嘅你會唔會用先,所以咪咁多人會得出唔同結果,有啲話低音過多有啲話冇低音,又有啲話矇,咪就係同 701 一樣囉,見佢價平就用平機推,唔衰就奇啦,一對一舊水嘅機用粒同80一樣咁難推得起嘅Hi-Fi圈,係佢自己玩死自己,今次就好少少,不過可唔可以用返 16ohm呢,手推機用唔玩死都算好

Hi-Res 只係話佢可以去到嗰個頻率,同呀大師俾張話經佢改完再出嘅 FR 圖你睇一樣囉,連用 1st order 接電容 ...
snp386 發表於 2016-11-12 13:40

串粒大 uF 數電容在耳機並非是 buffer, 它和耳機內阻組成一個 1st order 的 HPF,是可以減去低频的,對於8-32 Ohm 的耳機,一般要用上100~150uF 無極性電容。