iBasso IT03 VS AKG N40

iBasso IT03 同 AKG N40 兩隻都係圈鐵, 但係小一鐵既 N40 貴過 IT03....
我只出去 DXA 度用佢既 AK70 試佢既 N40... 我覺得 N40 真係好正... 定音鼓既聲返返黎... 我隻 425 既定音鼓聲完全唔知去左邊....
想問問大家覺得邊隻好 D?

N40
IT03我試左一陣就除低,聲底幾平均係唔錯,但係我覺得純粹素質上唔夠清
N40係明顯清好多,如果AKG冇K3003既話N40做旗艦認真都唔失禮

回復 1 #fatyee

其實呢,唔係單元多就一定好聲

隻IT03只係質數唔差,但唔算好出色

via HKEPC Reader for Android

回復 fatyee
via ...
TWCACM 發表於 2016-11-14 14:20

我都知唔係單元多一定好聲... 如果唔係我當年都唔會整 4PRO 而唔買 W4R 啦...

N40
IT03我試左一陣就除低,聲底幾平均係唔錯,但係我覺得純粹素質上唔夠清
N40係明顯清好多 ...
78952631 發表於 2016-11-14 14:10

ching 你好魔鬼呢... N40 真心一試就有衡動想即買...
N40 係咪換一換線會好 D? 睇落佢條線好似好雞咁... 仲要有個 remote 位...

回覆 5# fatyee

N40我聽過夾武藤藍線唔錯,或者ALO SXC線都ok
不過N40個MMCX頭唔太實淨,最好唔好成日換線

呢兩隻我都試過,兩隻啲聲都幾唔同,我呢排聲開 metal, 所以揀咗 it03, 不過其實聽一般 pop 嘅話我會揀 n40

via HKEPC Reader for Android

回覆  fatyee

N40我聽過夾武藤藍線唔錯,或者ALO SXC線都ok
不過N40個MMCX頭唔太實淨,最好唔好成日換線: ...
78952631 發表於 2016-11-14 14:32

個頭唔太實咁大鑊?

個頭唔太實咁大鑊?
fatyee 發表於 2016-11-14 14:53

新嘅時候我覺得好實,拆原裝線時都幾艱難下,耐咗就唔知!

回復 fatyee

via ...
TWCACM 發表於 2016-11-14 14:20

一單元 er4s用家路過 (ETY ER4S/B, 清到痴線)