求平價耳塞,最好有mic當handfree用。

唔見咗對iPhone 6耳塞,想買返對做handfree。本身有對用咗好多年嘅Shure SE535,唔會買咁靚。

主要想起街一邊聽歌同時又可以講埋電話,可以插埋PS4手制打機用。

budget頂盡用$500,最好二三百有交易。唔知有無邊款抵玩?對大陸牌子無抗拒。

iphone唔support喎邊聽歌邊傾電話 好似
不如搵下有冇535線控既線好過..

iphone唔support喎邊聽歌邊傾電話 好似
不如搵下有冇535線控既線好過..
044003 發表於 2016-11-20 23:11

唔support㗎,佢會轉咗去講電話。講完又會自動播返歌。但起碼我可以用個mic講電話同埋有個制接call先。有埋大細聲調校就當然最完美啦,無都唔緊要。我用Apple Watch。

SE535條原裝handfree線都要五舊啦⋯⋯

支援iphone線控,最穩陣既應該係klipsch有i字尾d型號,通利有
一就加多一百上apple in ear

ZST水貨100蚊有找,啲聲算係幾好,試得過。
x米圈鐵pro……雖然啱budget,但夾手機啲聲未必咁好?
另外網上都有推介一啲平價但啲聲唔差嘅耳機,可以自己搵下。

支援iphone線控,最穩陣既應該係klipsch有i字尾d型號,通利有
一就加多一百上apple in ear ...
044003 發表於 2016-11-20 23:29

爛過一對,又唔見過一對。唔破費喇。

via HKEPC Ionic Reader v1.4.2 - iPhone

ZST水貨100蚊有找,啲聲算係幾好,試得過。
x米圈鐵pro……雖然啱budget,但夾手機啲聲未必咁好?
另外網上 ...
hk133 發表於 2016-11-20 23:34

Thank you師兄!
如果100粗粗地用住先都好啦,唔係追求緊乜嘢靚聲。略為刨過文後問問,99檔賣緊嘅係有mic線?呢個價有無紫色?

另外刨緊小米圈鐵Pro帖,可能入埋。始終射程範圍內budget夠買晒兩對。放對起公司都重得。

via HKEPC Ionic Reader v1.4.2 - iPhone

回覆 7# ntony

淨係得黑色+有咪線。今日行過鋪頭問過,冇鍍銀線賣,冇得升級……除非去tb。

回覆  ntony

淨係得黑色+有咪線。今日行過鋪頭問過,冇鍍銀線賣,冇得升級……除非去tb。 ...
hk133 發表於 2016-11-20 23:55

Thank you
小弟就唔打算升啦,話明粗用。銀線好似無mic。

Thank you師兄!
如果100粗粗地用住先都好啦,唔係追求緊乜嘢靚聲。略為刨過文後問問,99檔賣緊嘅 ...
ntony 發表於 2016-11-20 23:45

ZST 同 ZS3我都有, 老實講我鍾意ZS3多D, 但有CHING話ZST分析力完勝秒HIFIMAN, 覺有所好啦

但有MIC ZS3用呢版個POST係GB買就真係超抵了.