$1000留下耳機有咩介紹?

醫家用緊se215 special edition 音質我覺得還可以!有bass得黎又唔算好重bass!但我帶到耳仔痛(可能我耳細)

聽講um1舒服 但停產左.聽講無咩bass

Um pro 10舒服嗎? bass 如何?

或者有冇其他好介紹?

醫家用緊se215 special edition 音質我覺得還可以!有bass得黎又唔算好重bass!但我帶到耳仔痛(可能我耳細 ...
pan15i 發表於 2016-12-2 17:30

有師兄有介紹嗎

via HKEPC Ionic Reader v1.4.2 - iPhone

如果係耳掛位勾到耳仔痛就校鬆d
如果係耳機本體就幫唔到你

我認為動圈和動鐵聲係唔同
Um pro10 好似係初階單動鐵,所以bass應該係冇咩,同埋佢個外型同215差唔多。。
如果要Bass,1000下你都係買動圈

Um pro10 好似係初階 ...
kongwai1654 發表於 2016-12-3 19:00

動圈有咩好介紹呢各位ching

via HKEPC Ionic Reader v1.4.2 - iPhone

動圈有咩好介紹呢各位ching

pan15i 發表於 2016-12-5 09:33

掛耳位唔痛!係耳機本體帶到耳仔痛!可能耳細!

回覆 5# pan15i

用細碼耳膠都唔得?

Um pro10 好似係初階 ...
kongwai1654 發表於 2016-12-3 19:00

雖然外型差不多...
2隻都有...
但Um pro好帶勁多

其實可以試下 fender dxa1 夠細粒,個聲都唔錯
或者睇下有冇fender 前身個隻藍色,用3d印,之前見到好平,如果仲有得賣都可以試下

我同你有同样问题,最后买 comply 耳棉解决问题

你試下用westone 的耳膠  落你隻215度。
或者換spinfit 耳膠