[求推介]Bal 頭 + 線俾IM02

小弟啱啱由UM1轉去IM02,想問一問,如果要換條Balance頭加線俾IM02,有咩推介?
小弟聽開JPOP KPOP ACG,主力聽中高頻,由於我冇咩DIY經驗,所以想買現成貨品

無論行貨。淘仔都一 律歡迎推介,謝謝

回覆 1# eddiewsw

IM02玩平衡會唔會無左毒性

via HKEPC Ionic Reader v1.4.2 - Android

回覆 2# TWCACM

應該就唔會,我果隻Im02+圈既CM都係行緊bal,一樣都係超毒
不過有聽過人講im02用某d單晶銅線人聲會變遠

回覆 3# 78952631

你嗰隻改左模同加左圈,我諗同原裝都會有小小分別,不過毒性無減的話又真係可以一試

via HKEPC Ionic Reader v1.4.2 - Android

請問如果人聲為主係唔係要睇金線銀線?

請問如果人聲為主係唔係要睇金線銀線?
eddiewsw 發表於 2016-12-8 13:20

買埋金銀線個價會唔會買到另一隻人聲毒物sd2/ve2??

clementpang 發表於 2016-12-8 13:47

夠..........

via HKEPC Ionic Reader v1.4.2 - iPhone

夠..........

via HKEPC Ionic Reader v1.4.2 - iPhone
~~峰~~ 發表於 2016-12-8 13:54

而家平平地睇緊淘仔或者FIIO嗰D線 :(

回覆 8# eddiewsw

之前epc有團購你唔join呀
Pm左你

clementpang 發表於 2016-12-8 13:47

話說其實IM02同SD2單元係一樣
而且兩個都係用原裝分頻器直焊,
理論上兩隻拆開左之後聲係一樣,係外殼導管同阻尼調音方法唔同
諗唔明SD2點解可以貴IM02一倍