[開箱] 食樹皮之前,黎多個KZ ZS3+鍍銀線嘅開箱。

本來呢件耳機係喺星期五買嘅,而且預定係幾日po開箱文。
不過當時聽左唔夠十分鐘,已經聽唔落,
一黎戴得唔舒服,二黎啲聲真係唔多掂,感覺上同喺肥哥哥嗰度試嘅聲差好遠,
似乎抽中伏嘢。 於是hold住左,未寫開箱文。

但係我唔信邪,又煲左幾個鐘,
然後今日經過肥叔......哥哥嗰度嗰時就發現左有鍍銀線賣,
而且價錢仲平過tb:唔洗50蚊!梗係衝啦!
之後再幫ZS3換埋細size耳膠,再聽多次,
啲聲真係好左唔少,而且似乎原本嗰個耳膠真係太大,細size啱啱好,
換啱耳膠,size塞得入耳而且舒服,隔音都好左。
煲過一陣啲聲都有左幾大改善,所以又決定po開箱啦。

計埋ZS3,呢三個月我總共買左半打入耳式耳機。
跟住今個月睇黎都要節衣縮食啦。

ZS3嘅包裝同ZST基本一致,冇乜好講。

配件依然係兩對替換耳膠,一條耳機線同埋一本說明書,冇多冇少。

耳機線外觀基本同ZST一致,只係耳機插頭有啲唔同,同埋線材外表唔一樣。

亮黑色其實有少少怪,尤其係ZS3嘅形狀好奇怪......
耳管有紅字寫住“hifi”。
經過測試,ZS3嘅線材可以用落ZST,但ZST嘅線材係插唔入ZS3......

同ZST比,ZS3都算幾樣衰,奇形怪狀有啲人接受唔到。

原配耳膠同耳管濾網一樣係橙色。

今日買嘅鍍銀線。
外形其實同原裝線一樣,只係顏色變成透明。
同埋織線部分原來凈係由3.5mm插頭去到分線器部分,
分線器到耳機插頭嘅部分只係一條線,只係可以望到入面嘅兩條線芯似乎係分開嘅。

鍍銀線同原裝線比,差別都幾大。
用左鍍銀線,低頻會比較清晰,樂器聲會有改善。
同埋ZS3嘅高頻齒音情況比ZST好啲,應該係因為冇左舊動鐵單元,
不過分析力比ZST差,換左鍍銀線都係咁。
但89蚊嘅耳機+39蚊嘅鍍銀線,呢個表現已經係值回票價。

如無意外,應該今年唔會再有入耳式耳機開箱,最多都係買多條ZST鍍銀線啫......
好,開箱文去到呢度就完啦,多謝各位支持!

樓主師兄唔買又買系列新一員

我之前都淘左一對連鍍銀線,玩左2日跟手送埋比朋友… 可能我真係無抽獎命

via HKEPC Ionic Reader v1.4.2 - Android

肥哥哥係咪姐係小X意?如果真係有鍍銀綫<$60 我聽日去買翻條先

不過我連ZST/ZS3都未收到 其實係ship都未ship

回覆 2# TWCACM

真係彈盡糧絕啦,就算聖誕有特價都唔買啦。
    我嗰隻一開始啲聲都唔係幾掂,煲左幾個鐘、換埋耳膠同鍍銀線就好左啲。

回覆 3# PIIIIIG

係,<$50真係抵玩。

回覆  TWCACM

真係彈盡糧絕啦,就算聖誕有特價都唔買啦。
    我嗰隻一開始啲聲都唔係幾掂 ...
hk133 發表於 2016-12-12 00:44

我嗰隻煲左2日,應該20粒鐘上下,都係無乜變化

最後送左比人費時阻住啲地方

via HKEPC Ionic Reader v1.4.2 - Android

回覆 7# TWCACM

咁睇嚟買KZ真係要講運氣……
    最緊要都係揾到心頭好啫,偶爾中下伏又有乜所謂?

回覆 8# hk133

我無抽獎運

都係入啲唔使抽獎運嘅好過

肥哥哥係咪姐係小X意?如果真係有鍍銀綫
PIIIIIG 發表於 2016-12-12 00:04

師兄即係邊間同埋邊度呢?thanks