想問電話係 USB Type C 既話,有咩駁 DAC 既好線或好方法?

首先,呢個問題我已響 android phone 區發過一 post,但我諗響呢區入面 pro 既 ching 會較多,所以大膽再發一次。如版主覺得有問題還請包涵

依家到出年應該都係 Type C 既世界,走唔甩。小弟部機係 Type C,想問市面上有冇 Type C to micro USB 既線?上2個月我問過部分鋪頭,佢地話未出。唔知依家有冇?

如果冇既話,假如我選擇用 OTG 線,想問有冇 Type C 既 OTG 線?呢樣可能我唔識搵,堅搵唔到……望各位幫忙幫忙

回覆 1# helenchan

有type c to micro

回覆  helenchan

有type c to micro
nakatama 發表於 2016-12-20 22:53

唔好意思,想問邊度有得賣?或者係叫咩牌子?或如果唔方便直講個名既話,可以比個 hints 我 google search 嗎?

有無用開淘x,呢啲線淘x有

via HKEPC Ionic Reader v1.4.2 - Android

首先,呢個問題我已響 android phone 區發過一 post,但我諗響呢區入面 pro 既 ching 會較多,所以大膽再發 ...
helenchan 發表於 2016-12-20 22:45

typc-c otg to micro-b品牌成品線我上個月search係未有
但手工diy 既taobao有幾間有做

小心要講明type-c otg to micro-b,之前LG B&O HIFI PLUS跟個條usb-C to micro-b
我試過用黎接type-c既機去mojo係行唔通的

Type C 你要用個轉插將佢轉咗 USB3.0 先得架

淘寶綠聯有type-c 轉usb 2/3 adapter 同otg 線

淘寶綠聯有type-c 轉usb 2/3 adapter 同otg 線
Once 發表於 2016-12-21 02:21

用街有得賣,不過貴少少40蚊到

有無用開淘x,呢啲線淘x有  

via HKEPC Ionic Reader v1.4.2 - Android
TWCACM 發表於 2016-12-20 23:03

冇用過淘寶,可以既話唔太想用