[開箱] Aune M1s 開箱

原來對上一次開dp100+18pro唔係今年最後一次開箱
衝唔到fiio x5iii, 轉陣衝左部Aune m1s
千元多價位有2.5mm balance 比較少有
暫時聽high gain高音有少少尖,煲下佢睇下點先
相比dp100,佢無咁暖聲
底燥用2.5 聽唔多覺有,3.5未試過
開機load歌 係超快,3-4秒一開就聽得(我用32gb卡)
外型真係比相像中/官網的圖大部,但仲係可接受
性價比都幾高
下面有對比DP100 的SIZE做比較

Aune M1s : tx19

恭喜師兄!
呢部我都想衝,剛買A35後至見,貪佢硬解dsd同有bal po, 開機又快。
想請教師兄部機可頂十粒鐘嗎?
師兄應該遲啲有套及平衡耳機收, 對嗎?

恭喜師兄!
呢部我都想衝,剛買A35後至見,貪佢硬解dsd同有bal po, 開機又快。
想請教師兄部機可頂十粒鐘嗎 ...
ysl 發表於 2016-12-24 15:33

電量用左一陣未點試,不過目測都應該有十小時
套同耳機要參加活動之後再寄,我都會參加
開機同load歌真係好快
3-4 秒係講緊第一次load
下次再開機其實只需一秒
操控其實唔錯
同其他dap比缺點係ui無 album cover

via HKEPC Ionic Reader v1.4.2 - iPhone

峰兄又有新玩具

呢個牌子玩過,係幾抵玩,部機睇落都幾靚仔

via HKEPC Ionic Reader v1.4.2 - Android

峰兄又有新玩具  

呢個牌子玩過,係幾抵玩,部機睇落都幾靚仔  

via HKEPC Ionic Reader v ...
TWCACM 發表於 2016-12-24 22:53

好多野玩,都算靚仔,出街方便

via HKEPC Ionic Reader v1.4.2 - iPhone

回覆 5# ~~峰~~

好快你就玩埋枱機,跟住玩埋USB,玩電

via HKEPC Ionic Reader v1.4.2 - Android

回覆 3# ~~峰~~

冇封面同 360 嗰類差唔多, 我無所謂, 但呢部有無 set 定時(睡眠)關機??

回覆  ~~峰~~

好快你就玩埋枱機,跟住玩埋USB,玩電

via HKEPC Ionic Reader v1.4.2 - Andr ...
TWCACM 發表於 2016-12-25 14:33

無乜位, hd6xx 之後應該唔會入耳牛
Player. 就唔只一部

回覆  ~~峰~~

冇封面同 360 嗰類差唔多, 我無所謂, 但呢部有無 set 定時(睡眠)關機?? ...
ysl 發表於 2016-12-26 11:42

佢setting 有個自動關機0.5-5小時

回覆 8# ~~峰~~

耳牛唔係問題,枱擴先係問題

好多嘢玩