小米頭戴式耳機 升級版 (頻率範圍20-40,000Hz)

http://www.mi.com/tw/headphone/specs/
耳機類型頭戴式
小米頭戴式耳機升級版獲得日本 Hi-Res Audio 高品質音頻產品標準認證。
喇叭阻抗32Ω
產品淨重240g
連接線長1.4m
插頭類型3.5mm
最大功率50mW
耳機靈敏度107dB
頻率範圍20-40,000Hz

still china $499 from Mi china and Tmall
any C-hing try?
any comment?

幾時有升級到!?

TDSEJ02JY 係 03/2016 出!

Sorry......係我錯,係註冊先啱!

幾時有升級到!?

TDSEJ02JY 係 03/2016 出!
snp386 發表於 2017-1-3 23:22

香港小米 係舊版220g 重
大陸及台灣小米 算 叫做新版240g 重

咁你應該方大陸條 Link 出嚟!

同埋應該寫埋係用 Graphene Drive 嗰對,香港冇得試嘅嘢而價錢又唔係平,好難有人會買嚟試,答就更加!

hmv會唔會有

Hi-Res Audio 高品質音頻產品標準認證 呢句笑左

http://m.intl.taobao.com/detail/detail.html?spm=a320p.7692363.0.0&id=44650131306&pic=//img.alicdn.com/bao/uploaded/i4/TB1bNiBOVXXXXbLXXXXXXXXXXXX_!!0-item_pic.jpg_Q50s50.jpg_.webp&itemTitle=%E6%96%B0%E5%93%81%20Xiaomi/%E5%B0%8F%E7%B1%B3%20%E5%B0%8F%E7%B1%B3%E5%A4%B4%E6%88%B4%E5%BC%8F%E8%80%B3%E6%9C%BA%20%E7%BA%BF%E6%8E%A7%E6%B8%B8%E6%88%8F%E7%AB%8B%E4%BD%93%E5%A3%B0%E9%AB%98%E4%BF%9D%E7%9C%9F%E9%9F%B3%E4%B9%90%E8%80%B3%E9%BA%A6&price=499.00&from=h5

又有 新出的 [輕鬆版] 人仔¥199
小米的頭戴耳机 似 冇 c hing 買來試/用 ?!

Hi-Res Audio 高品質音頻產品標準認證 呢句笑左
deathson666 發表於 2017-1-4 01:06

唔明有乜好笑?翻譯錯? 唔達標?品牌唔值?

回覆 7# theblueyard

小米個品牌價值真係升得勁 和樂 對 ODM 換上小米品牌 估唔到可以升價一倍

唔明有乜好笑?翻譯錯? 唔達標?品牌唔值?
[email protected]_Ng 發表於 2017-1-4 09:02

日本JEITA同日本JAS共同定下的HI-RES AUDIO貼的要求, 只要求耳機"可播放出40Khz"的音頻, 並沒有音質上的任何要求, 連22khz ~ 40khz音段要求出到幾大音壓都無要求
早幾個月有JEITA成員的確在定期會議上明確指出這標準的要求過低, 會議上投票也同意要修改標準要求, 但到現在為止這個修定案還是是白紙一張, 沒有公布新要求會是怎樣~