個個開箱 我又.... RME ADI-2 PRO

準備開

等到毛都白埋先到

我用緊BB臉已經好滿意

正到呢,ching用左幾銀入貨?

正到呢,ching用左幾銀入貨?
lonelymaverick 發表於 2017-1-11 15:46

thomann 買入, $11XXX
如果而家買係英國網購會平四五百

仲係公司無乜好野比佢試, 得部iphone + adaptor + 雞USB 線
喇叭用雞野所以買左對一舊多D 既3pin to RCA 有聲就算 (佢寫住made in Germany 都可以自high一下 )
6.3mm 頭返去改對K701 做平衡
又見平平地買多對GMP450 玩下, 初聽少低頻似ER4
除左Beyer xelento, 而家得返之前放剩 ER4SR, K701,
我會拎住佢去試SONY Z1R, 就快出O既DENON D7200, HD800S, T1MK2
以前有過T1, TH900, D7100, HPA8, mytek ... earphone 一大堆, 嘥過唔少錢唔列出喇

review 過多兩日先寫, 一開聲已經好滿意, Setting 勁多野玩

不過, 一開盒O個下係失望, 做工其實好一般, 上網D相靚好多, 不論面版同機身都有粗糙感,  無日本仔咁精緻
個盒都係咁O既感覺
無名無姓switching 火年, 我以為衰衰地有隻delta 級數
返去會拎返隻meanwell medical switching 牛頂住先, 會改返隻置閒好耐O既20V 線性牛做12V比佢用

仲係公司無乜好野比佢試, 得部iphone + adaptor + 雞USB 線
喇叭用雞野所以買左對一舊多D 既3pin to RCA 有 ...
fatau 發表於 2017-1-11 17:13

GMP450
我隻送左比阿哥,
用年幾好抵玩

正喎
香港會唔會有賣?

正喎
香港會唔會有賣?
thomaswai 發表於 2017-1-12 17:08

香港得幾間行貨問過最平嗰間要12850

今日拎過去朋友度聽 只同部V281 比HEADPHONE AMP, ADI-2 PRO做DAC, 推HD800S, 輸DD力道同通透感, 可以勉強叫做同級

朋友未聽過哩部機, 開頭見switching 火牛又咁細部輕飄飄仲要一體機都 聽完個價更加想笑我
好在開完聲都受到尊重, 最難得係推8ohm earphone 到300ohm 都好聲, 又唔會低阻earphone音量一格就好大聲, 試過好幾部5-6000大陸一體機乜都唔錯, 但音量完全無考慮過16ohm+高敏earphone

仲發現左樣野, 一直用開兩頭蛇USB 線, 原來我唔記得開電比隻線牛, 但都一直有聲
即係佢無駁USB O既電源, 即係隻5V線牛係多餘

不佢一D都唔hifi 注定無乜hifi 友鐘意
無重量, 造工質感一般, 太細部, 零件太部份都係平價野, 仲有萬惡O既switching 牛, 上一代DAC CHIP, 因為細, D opamp 放得好迫同細封裝無mod 空間...

唔知係咪日本都啱啱賣哩部機,
條6.3 -> 4PIN balanced adaptor adi-2 pro 同UD-503 一樣spec, oyaide TRS-XLRF4 BC cable 突然無晒貨

好彩一早買定

HQPlayer  同 PlayPcmWin  既開發者都用緊

http://www.computeraudiophile.co ... r-31229/index2.html