[開箱] ETSY 網購升級線

早幾個月,用左幾年既WESTONE原裝線右面接觸不良,發現條線係耳背熱縮膠位置斷裂
[attach]1953002[/attach]
之後上網睇下有咩牌子既升級線,有好多。
有日係google圖片時搜尋到插頭上有個圖案,好奇之下再睇下,原來係生產耳機連接器零件的品牌
http://eidolic.com/
再去GOOGLE下邊到有得賣,我英文好渣,靠GOOGLE 翻譯,見到外國網站有賣,仲睇到有佢既DIY PARTS賣,插頭、分線器、耳機插3件都過50美金,不過唔知運費同送唔送到香港,價錢都幾貴下。
我個預算係$HK1000左右,係ETSY 見到ImpactAudioCables有賣,見到個價唔貴,又送到香港,運費又唔太貴(US TO HK)
考慮左一段時間終於係12月中下訂單Custom 4ft Type 6 Copper Litz IEM Cable,問左店家話係4絞OCC
可能係節日關係,到今日郵差送貸,前後要一個月。
49c227f8acf6aa30c7259e9da7d2c19f9094635a00000000209ffbfd087601cb[1].jpg

今日收到貨覺得手工唔錯,聲音冇問題,係條4呎線長左D,早知叫佢造短半呎先出貨。