[開箱] 朋友送的fiio X5iii

事原我個fd係12月尾係深圳門市買左國行
用到前日佢話頂佢唔順1.0.6-1.0.8
每次關mon 5-10分鐘後再開mon 就會reboot 左再show boot logo

仲有內置個player apps D聲好唔掂就送左比我XD

作日同佢出去食飯到手了,全齊
唔講禁多開箱先

個包裝唔大陸feel了 中國有送QC充值30$人仔

支援APTX

後面簡介

金logo

包裝有D日系feel,主角出場部機靚仔沒國磚味

打開下層,見到皮套

全部野

皮套vs清水套

影下主角先
部機有玻璃貼送上面仲hi-res小金標

轉轉vol

個開關幾靚仔

3.5mm 2.5mm usb line-out   有2.5BL

背面個look就差小小

用皮套唔錯

X5i X5iii DPX1 , X5iii 同x5i 一樣大細正~~細部過DPX1好多

x5iii 比DPX1 厚DD

[email protected] AB [email protected] USE same apps Hiby Player

DSD Stockfisch Records Vol2
聽洛X5分析力差DD,另空間感&定位DPX1明顯正好多
X5iii 聽洛沒左D尾音 同 好平面feel 所有野有點同一直線上

呢個係玩左30分鐘的聽感
詳細AB test 算我玩多個星期先

另我上了FW 1.0.9 升完後只要關mon下每4-6分鐘左右就會自動reboot,boot完後又每4-6分鐘左右又loop reboot
開主apps or mon or 聽主歌係沒事的
之後reboot loop大約10幾次後自動boot入左android recover mode
做一下wipe cache 後 又沒事了 怪怪地

############### 技術貼 ###################
X5iii 入 android recover mode
按住上一曲和电源键开机

by Fiio 技術部QQ

留位@聽感

只要關mon下每4-6分鐘左右就會自動reboot...
聽歌咪要長開個mon?

只要關mon下每4-6分鐘左右就會自動reboot...
聽歌咪要長開個mon?
jack0608hk 發表於 2017-1-18 11:24

係沒run 任何apps&沒聽歌下 關mon備用時先會
只要有apps run緊 or 聽緊歌下 關mon 係沒事
好怪的bug 如果自行入到android recover mode wipe cache 就會fix到

事原我個fd係12月尾係深圳門市買左國行
用到前日佢話頂佢唔順1.0.6-1.0.8
每次關mon 5-10分鐘後再開mon 就 ...
shal 發表於 2017-1-18 10:54

恭喜 ching 有新野玩... reboot 個問題咪搞到要長開 mon? 咪咪好易 touch 到 mon 面 D key?

係沒run 任何apps&沒聽歌下 關mon備用時先會
只要有apps run緊 or 聽緊歌下 關mon 係沒事
好怪的bu ...
shal 發表於 2017-1-18 11:28

個別問題??
一係個 BUG 官方試唔到~~所以都冇里LU~~

X5iii 用唔用到 ONKYO 個 APP?

個別問題??

X5iii 用唔用到 ONKYO 個 APP? ...
jack0608hk 發表於 2017-1-18 11:40

試左用唔到DPX1提取的內置player apk
install 到 但開不到

個別問題??

X5iii 用唔用到 ONKYO 個 APP? ...
jack0608hk 發表於 2017-1-18 11:40

唉我要拍video比fiio先得

shal 發表於 2017-1-18 11:46

DPX1提取的內置player apk 開唔到都唔出奇丫
但play store 下載既 如何?

DPX1提取的內置player apk 開唔到都唔出奇丫
但play store 下載既 如何?
jack0608hk 發表於 2017-1-18 11:50

得但play唔到ISO的DSD