我隻ATH CK100PO終於壞單邊了

-

平時將部IBASSO DX100 PLAYER放入書包之後用CK100PRO聽
岩岩收工追小巴可能跑得太快關係,一上車隻CK100PRO右邊好似壞左(郁下條線就有時有聲,有時無聲)
唔知係單元壞左定係條線壞左我係2013年8月買既,係唔係已經過左保用期?

如果救唔番隻CK100PRO,我都想會換晒成套隨身系統。我聽女聲居多,所以ATH入耳是首選,但PLAYER就未有方向。
希望各位師兄可以比個方向我,我自己再去試,感激

-

其實好多舊時既頂級野既聲底同特性都係依家好多近代新耳機取代唔到,試下搵人或者去d舖頭借條MMCX線睇下有冇聲先

其實好多舊時既頂級野既聲底同特性都係依家好多近代新耳機取代唔到,試下搵人或者去d舖頭借條MMCX線睇下有 ...
78952631 發表於 2017-1-23 22:41

其實我都好鍾意CK100PRO,但我驚醫番唔夠一派又有問題。

一個耳機單元可以用到幾耐左右,今日睇番完來都買左成3年幾,係唔係都差唔多到頂?

換線試下,單元壞機會細D.
又其帶出街條線最易壞.

換線試下,單元壞機會細D.
又其帶出街條線最易壞.
trustme133 發表於 2017-1-23 22:59

宜家為有係咁

諗住放假先去旺角試下條線

其實好多舊時既頂級野既聲底同特性都係依家好多近代新耳機取代唔到,試下搵人或者去d舖頭借條MMCX線睇下有 ...
78952631 發表於 2017-1-23 22:41

近排我都無乜留意D新耳機,乜近排出果D耳機唔掂咩@@

回覆 1# tomtomtompk

郁下條線就有時有聲,有時無聲

似斷線
我隻w4r都係咁, 換左條線就無事

斷線,拎去整,好小事。

斷線,拎去整,好小事。
diotong 發表於 2017-1-27 01:48

岩岩問左旺角兩間問過。

都無調轉既mmcx頭線試(完來ck100pro係用調轉既mmcx頭)

話要訂

宜家點算好。我又驚壞單邊訂條線番黎晒錢

回覆 9# tomtomtompk

就算冇轉頭,你用MMCX線應該可以試到有冇聲出,現場冇人幫你試?