[開箱] ATH-LS300is / HDC313A 純開箱分享

香港未有行, 水貨玩下先   仍然是日本制造,
因未run-in , 未知同IM03 的分別....但手感不太好,外形起角

HDC313A/1.2 (HDC323A/1.2 退火處理鍍銀軟銅線AgA+OFC 導體仍未見有 ) 強調是專為audio-technica耳機調音所設計的線材。
初試線身有點硬, 聲音有明顯提升 (因原本條mic線太差)

ching 你呢隻係坡行 ? 呢系列配戴舒服過 im 系列好多... 我反而有興趣你條線, 值唔值成千銀港紙 ? 因為最近入左隻 CKR100, 唸緊換條原廠線玩下.

ching 你呢隻係坡行 ? 呢系列配戴舒服過 im 系列好多... 我反而有興趣你條線, 值唔值成千銀港紙 ? 因為最近 ...
countryboy 發表於 2017-1-23 22:49

係坡行.
條線唔值呢個价...

回覆 2# countryboy

依家D大廠真係好識做生意,特登整做專用頭等你冇咁快玩到DIY線住,局住食佢D官方線
諗下N年前既EX1000原裝線都跟7N OFC比你
反觀依家某幾間日廠6N OFC都可以做升級線仲賣你差唔多成千
依家日幣跌到咁,D 6N銅升級線個價都可以買到武藤金銀線散線了...

回覆 4# 78952631

重有鐵三角都唔知會唔會出2.5mm/4.4mm 平衡線

回覆 4# 78952631

其實已經有得淘粒頭DIY, 不過都係果句...
新屎坑, 點都會貴D

回覆 2# countryboy
Ching 請問ckr100比較e40,分別系邊?女聲毒唔毒阿,thanks

回覆  countryboy
Ching 請問ckr100比較e40,分別系邊?女聲毒唔毒阿,thanks
Kenron 發表於 2017-1-24 15:59

兩者調音幾近似, 而 E40 毒性會好少少, 因為人聲稍後置一點, 無 CKR100 咁貼耳咁暖, 因此中高音會比較清亮, 音場也稍闊一點, CKR100 的女聲相對地較為自然甜美. 但 CKR100 論人聲密度, 分析力, 樂器定位, 低頻彈性都較 E40 高一個檔次, 整體聲音清澈通透唔少.

條線幾錢?洗唔洗400?

回覆 8# countryboy
唔該晒,找了很久香港都無得試