求推介A2DC頭 + 2.5mm 升級線

用緊LS200, 想平平地搵條A2DC頭 + 2.5mm 升級線, 師兄請推介

有無諗過買佢原廠升級線,再換2.5mm頭

有無諗過買佢原廠升級線,再換2.5mm頭
akirahkf 發表於 2017-1-27 11:15

已經有原裝升級線, 都有諗過, 但唔係好捨得改佢個頭, 因為本身個頭幾靚仔

已經有原裝升級線, 都有諗過, 但唔係好捨得改佢個頭, 因為本身個頭幾靚仔  ...
tomatofung 發表於 2017-1-27 11:21

有無興趣自己組裝?訂條武藤線返黎,1千蚊左右搞掂

現成既, 淨係見到有呢款, 不過質素成疑, 而且係白色, 純粹作為轉頭.

http://www.e-earphone.jp/shopdet ... 51/page1/recommend/

回覆 5# countryboy

這種亦軒有入貨(不過就只有棕色,官方出三隻色),還可以試聽,不過我暫時無時間去試同埋問過有點貴,我都想買來試下隻CKR100同DP-X1A平衡出會點.

https://www.facebook.com/MingoHeadphone/posts/10154122181341615

有無興趣自己組裝?訂條武藤線返黎,1千蚊左右搞掂
akirahkf 發表於 2017-1-28 15:17

新手未有時間試組裝, 但係都研究緊自己整條玩, 出面真係搵唔到現貨去試2.5mm

回覆  countryboy

這種亦軒有入貨(不過就只有棕色,官方出三隻色),還可以試聽,不過我暫時無時間去試 ...
kykaren37 發表於 2017-1-29 23:42

另外仲有一條...就係OC Studio入門果條MK5
可惜冇2.5mm版試, 要訂..
得3.5mm版有現貨試, 但聽落唔係特別好, 同埋唔係我杯茶, 所以在我角度原裝升級線比佢好
我用LS200試, 對比起原裝升級線, bass重左實在d, 人聱後左, 樂器聲出/前左但冇咁分明

新手未有時間試組裝, 但係都研究緊自己整條玩, 出面真係搵唔到現貨去試2.5mm ...
tomatofung 發表於 2017-2-2 09:28

去日本訂囉...平
我都訂左,oyaide 2.5mm頭,110蚊左右,等緊落香港

回覆 9# akirahkf

我都係甘話,元旦入左部DP-X1A,第一次DIY織左條8芯2.5mm平衡線比MDR-1A.
不過A2DC頭就真係吾多廠出,我暫時只見ZEPHONE澤豐有出比較好的A2DC DIY頭(淘寶一對$60),所以我衣加都只係用緊CKR100條官方升級線.

想請教下Oyaide 2.5mm 110蚊係點買呀? Amazon?我買果粒就188 (Oyaide P-2.5/4G),不過我這邊就只能經淘寶買.