[開箱] 想買好耐既AKG K712 Pro

想左好耐, 難得已經出左糧.. 拿拿聲新年前入手
IMG_1781 (1).JPG

黑橙色好醒神! 我個人都幾鐘意

其實係二手, 但都幾新淨, 係有少少歲月既痕跡姐
IMG_1785 (1).JPG

IMG_1786 (1).JPG

拎到返屋企聽左好耐, 真係好鐘意K712呢種聲
聽女聲有一種味道  同鐵三角果種好唔同

但插係部DAC度個Unbalanced搞到個人唔係好夠平衡..
新年過後拎去改平衡
IMG_1748 (1).JPG

繼續煲機中

二手唔緊要,最重要係奧版  

via HKEPC Reader for Android

二手唔緊要,最重要係奧版   

kinghung 發表於 2017-1-28 08:07

我都係咁話
抵返

回覆 2# kinghung

我有枝 Austria, 同朋友嘅其他國生產嘅 712 pro, 三個人, 三架 Amp, 古典樂上面, 三個木耳聽唔到分别 反而條線就立竿見影

回覆 4# tvbau

即係邊條? 電話?

回覆 5# ysl

講緊耳機, 當然係耳機線。呢條同原裝果條都差好遠, 尤其是線條同清淅度, 原裝果條嘥時間嘅

想左好耐, 難得已經出左糧.. 拿拿聲新年前入手

黑橙色好醒神! 我個人都幾鐘意

其實係二手,  ...
keiya345 發表於 2017-1-27 23:11

恭喜師兄!隻色真係靚~

via HKEPC Ionic Reader v1.5.1 - Android

回覆  kinghung

我有枝 Austria, 同朋友嘅其他國生產嘅 712 pro, 三個人, 三架 Amp, 古典樂上面, 三個木 ...
tvbau 發表於 2017-1-28 10:03

線,係有分別,我地兩三年團購既oyaide線我非常滿意,兩三舊水超出想像,但買akg可以都係會揀奧版啦,係咪?  

回覆 8# kinghung

聲音上可能冇大分別, 心理上會差好遠, 我枝 812 五千號之內, 仲係澳地利

噢娃弟我有,  唔知同你嘅係咪一樣, 比起上一張圖果條幼了了, 就覺得硬同有啲粗, 不過比原裝果條就好得多。

係咪呢款

呢條如何