[教學] LIFEBOOK 音質一問

大家好,我用緊 fujitsu ah544 LIFEBOOK,音效卡係 RealTek ALC269,我想問下如果用電腦直推 32 ohm 耳罩OK嗎? 能推到幾成呢? 電腦接耳擴又得唔得?定買番個player好D?

電腦notebook 自帶的Sound card 因成本問題,一般都好極有限。 其中MacBook 的耳機輸出一般會比PC 為佳。

電腦notebook 自帶的Sound card 因成本問題,一般都好極有限。 其中MacBook 的耳機輸出一般會比PC 為佳。

但最重要還是要看師兄有何要求,最好出去搵demo自己試清楚

加隻usb dac耳擴.

電腦notebook 自帶的Sound card 因成本問題,一般都好極有限。 其中MacBook 的耳機輸出一般會比PC 為佳。 ...
leoluk 發表於 2017-2-5 21:50

呢部點睇用ESS 仲要有小金標

呢部點睇用ESS  仲要有小金標
shal 發表於 2017-2-6 08:50

所以我話 " 一般都好極有限"

"電腦notebook 自帶的Sound card 因成本問題, 一般都好極有限。 其中MacBook 的耳機輸出一般會比PC 為佳。 ..."

求其搵張蟹仔已經可以貼金標

Msi 得部份gt gs series先有ess,後悔冇買msi

求其搵張蟹仔已經可以貼金標
powershing 發表於 2017-2-6 13:18

我之前淘宝買野
送了一大堆小金標

比起小金標我著眼點更是鍵盤