求2.5平衡線推薦

1月頭去日本玩,見40000YEN 有交易XDP-300R
我都入左部
但我唔識SET 部機,發覺分析力好似唔夠咁

我本身用緊D2 + TF 10PRO 原裝線
聽Simple plan ,以前聽首歌感覺好慢連鼓聲都數到,即使新耳機新線插入去D2 都覺得好一流

但轉用xdp-300r 再用rc-ue2b 線,就無左呢個感覺 聽落無咁鼓聲碟聲,通通變左沙袋聲
究竟係我部機或者條線未煲夠 定係咩!?

如果係未煲夠,我應該點煲法先好!?

如果係線材問題 有咩好介紹?!

Thanks

部player聲底係咁,不過呢度D人話咁先叫好聲

搵條onso試試,佢iect_01系列吾錯,
iect_03貴D果隻反而一般

部player聲底係咁,不過呢度D人話咁先叫好聲
kin1111kin 發表於 2017-2-11 07:25

唔會掛!? 煲下會唔會有改善? 或者換線?

搵條onso試試,佢iect_01系列吾錯,
iect_03貴D果隻反而一般
powershing 發表於 2017-2-11 08:12

邊間有得試下D 線? 我睇緊ORB Clear force Custom IEM 2pin Balanced

邊間有得試下D 線? 我睇緊ORB Clear force Custom IEM 2pin Balanced
阿勤 發表於 2017-2-11 23:13

MINXX有,
ORB我玩過,都係鍾意ONSO果條

set acg mode會唔會好d?

轉用xdp-300r 再用rc-ue2b 線
阿勤 發表於 2017-2-11 01:37

係咪FIIO個條? 試下一邊耳機將條線掉轉插

set acg mode會唔會好d?
teamhardcore 發表於 2017-2-12 09:39

唔會,依舊鼓聲變沙袋 唔detail

係咪FIIO個條? 試下一邊耳機將條線掉轉插
lio 發表於 2017-2-12 11:55

係啊, 即係反轉插? L+ L - 倒轉插?