主要原材料購自日本!!4.4mm金銀合金耳機線製作

其實仲差一條藍線,但對方話無貨,要星期一先有貨
還好我20號前仲係日本仲可以補購,咁就可以做8絞4.4mm for ue18pro使用了
但價錢單係材料費真係堅貴,講緊42524円,用今日匯價單係材料就買左$2915港元,未計手工費
如果拿出黎賣的話無$5000港紙賣出去一定蝕硬
我會放上製作過程,希望一切順利完成!!
期待新聲會變成點

師兄可以試下玩純藍,個人感覺上比橙線音場更貼,
但好奇怪地對錄線係藍橙混感覺更好

師兄可以試下玩純藍,個人感覺上比橙線音場更貼,
但好奇怪地對錄線係藍橙混感覺更好 ...
chining0923 發表於 2017-2-11 22:19

藍線想買都要等星期一,今日去無晒貨⋯⋯
其實我睇過淘寶對兩條線音質的描述,其實有點各走極端的情況
所以先想玩橙藍混8絞線黎打做自己想要的效果

回覆 3# sunhikari

我係香港有fd有3條線都試過,真心值呢個錢

回覆  sunhikari

我係香港有fd有3條線都試過,真心值呢個錢
chining0923 發表於 2017-2-11 22:47

橙混藍仲混左邊隻線?

回覆 5# sunhikari

純藍, 純橙,混

我有橙線,也試過橙藍。
想整返條!
3月底會去日本名古屋
大家知道e-earphone有武藤線賣嗎?

回覆 7# faichu

E-earphone。。。。。
佢會有一米散線咁賣。。。。。。
連埋一齊會少D

我有橙線,也試過橙藍。
想整返條!
3月底會去日本名古屋
大家知道e-earphone有武藤線賣嗎? ...
faichu 發表於 2017-2-12 10:11

老秋的e-earphone唔見有,其他地區唔知
但如果整4.4mm頭的就一定要去e-earphone買

回覆  faichu

E-earphone。。。。。
佢會有一米散線咁賣。。。。。。
連埋一齊會少D ...
~~峰~~ 發表於 2017-2-12 11:31

一米長咁少?織出黎咪得番70-80cm?

via HKEPC Ionic Reader v1.6.0 - iPhone