耳塞/耳筒的奇怪戴法

近年賣耳塞/耳筒既店越開越多, 款亦都越出越多, O係街度見到用靚耳塞/耳筒既人亦都比以前多好多, 可謂百花齊放.
隨住呢鼓熱潮, O係街度亦都越黎越易見到 D 人兜耳耳塞 (例如 shure O個 D) 唔兜耳戴, 更勁既係唔兜耳之餘仲左右耳調轉戴. 間唔中又見到有人戴住半開放式耳筒出街... ORZ
究竟呢 D 係咩玩法?
大家仲有冇見過其他奇怪既戴法呢?

將唔係兜耳既耳機, i.e. 手機跟機個 D, 當兜耳耳機咁戴

回覆 1# fatyee

戴住半開放式耳筒出街 果啲擺明唔識又走去買左焗住拎出街用~

回覆  fatyee

戴住半開放式耳筒出街 果啲擺明唔識又走去買左焗住拎出街用~ ...
a886 發表於 2017-2-27 01:24

你又唔可以咁講!我二十年前同電影配環境聲出去收音都係用141,都係semi-open嚟,唔係咁又點可以聽到實際個聲係咪同出面一樣,可能人哋係做高級嘢,唔要電腦聲要真實聲呢!

將唔係兜耳既耳機, i.e. 手機跟機個 D, 當兜耳耳機咁戴
stanleymm 發表於 2017-2-27 00:41

呢個愈見愈多

十年前玩UE 3/5/10 個陣時我玩反戴
會無咁天線得得b

有隻XBA-300AP左右調轉兜耳帶的路過

stanleymm 發表於 2017-2-27 00:41

我之前用 UE700 時間唔中都兜耳戴..

你又唔可以咁講!我二十年前同電影配環境聲出去收音都係用141,都係semi-open嚟,唔係咁又點可以聽到實際 ...
snp386 發表於 2017-2-27 01:55

而家香港仲有咁認真既製作?

十年前玩UE 3/5/10 個陣時我玩反戴
會無咁天線得得b
akitohk 發表於 2017-2-27 08:05

O個 D 天線低低 B model 真係好型...