[開箱] 淘寶真·藍牙耳機劣食開箱

平時做運動戴jabra rox wireless
不過有條線繞住條頸始終唔多舒服,上年見到d真藍牙耳機有d心郁
但要千幾二千我又唔捨得,同埋我做運動都係聽電台多過聽歌,又唔洗咁高要求
syllable之前隻900s要三百幾人仔我都嫌貴
後來出左呢隻mini,百幾蚊人仔,機會終於黎啦

網上睇普遍都讚佢d聲唔差
即時想感,個base幾足夠,聲比較暖,有少少濛
舊電只係夠2個鐘,不過可以放入盒再叉,叉到幾多次次未試

百幾蚊黎講,唔好抱太大期望算唔錯,畢竟我都係用黎聽下電台
多謝各位收睇呢篇劣食

重唔重?
同易唔易甩? 我搵緊對搭車訓覺用

剛剛退左隻
松米 V3双耳无线蓝牙耳机迷你
細隻好戴唔易甩,得佢有個左耳聲有問題高音少少拆,間鋪又話無事

師兄, 真藍芽最好都係比貴少少買D大廠出品....
年初同D師兄弟拜年團聚時傾開, 有D廠嘅真藍芽為慳成本,條天線設計得好誇張... 離譜到唔係向外而係直指大腦,左右耳機嘅無線訊號係直接穿過大腦傳送

重唔重?
同易唔易甩? 我搵緊對搭車訓覺用

剛剛退左隻
松米 V3双耳无线蓝牙耳机迷你
細隻好戴唔易 ...
rfdingo 發表於 2017-2-27 22:41

唔重,幾輕下tim

原本中碼個耳膠戴落好似會易甩,換左細碼會穩d
不過要實際落場跑下先知

年初同D師兄弟拜年團聚時傾開, 有D廠嘅真藍芽為慳成本,條 ...
leoluk 發表於 2017-2-27 23:18

咁得人驚
有冇方法試到條天線既方向?

要用相關儀器來測量或爆開隻耳機嚟睇先知

但諗深一層,藍牙既傳輸範圍應該係環形,唔同紅外線咁樣直線傳輸
咁照計天線方向既影響分別咪應該唔大?

定係左耳右耳pair up後,又會變左線狀傳輸?
咁樣天線向邊,pair up後咪都會穿過個腦?

以上都係猜測,求師兄們指正

年初同D師兄弟拜年團聚時傾開, 有D廠嘅真藍芽為慳成本,條 ...

唔係掛

唔係掛
044003 發表於 2017-2-28 09:09

師兄, 大陸D嘢,真係無奇不有,同埋可以做到不擇手段
當我睇完張拆機相後都 O 晒嘴

左右耳機嘅無線訊號係直接穿過大腦傳送

輕則頭暈頭痛......重則會唔會致癌?