日水DP-CMX1與DP-X1A之初步對比

http://www.hkepc.com/forum/redirect.php?goto=findpost&pid=36097012&ptid=2363292

26/3 update買onkyo行貨機請注意, 頭7未過發現問題請回舖頭唔好學我自己攞嚟煩

啱啱買, 初步覺得X1A空間感強少少, 但CMX1人聲前少少(2.5MM), 等DP-X1維修返嚟再對比
44.1歌依然出PCM 48
介面速度...CMX1順超多

三代同堂?

...CMX1 CE,垃圾筒...等摡認證都係刻上去(重有Made In China...)

兩者對比
左X1A右CMX1

音量X1A有160級, CMX1得60級

因為呢架X1A係行機所以有Variable Line Out,
而CMX1多咗左右平衡較,
增益都係果四個

呢個比較特別, CMX1個2.5mm插可以check到有冇插, x1同x1A唔得

指示燈...不過喺機頂...
而且同其他apps有小小唔夾
eg: whatsapp
白 >無
紅 >紅
紫 >紅
黄 >黄
綠,青,藍 > 藍

...係咁多先, 有其他嘢後補, 而且架機有更新

Onkyo GRANBEAT DP-CMX1行水對比:

http://www.hkepc.com/forum/viewthread.php?fid=168&tid=2365234&extra=page%3D2

O 記強粉 遲下會唔會入埋隻 DP-S1 咁

想問部cmx1電耐唔耐用?保護套同mon貼有得賣未?

行貨?
定水?
水貨係 香港行到晒各台既4G 嗎 ?
試完好喜歡

thx

via HKEPC Ionic Reader v1.6.0 - Android

回覆 2# countryboy

到時目睇吓, 不過pioneer果架個名比較吸引, 因為private係佢舊套裝hi-fi用的名

回覆 3# queenman

電量用幾日後先答到, 套同貼應該要去返日本森林買

回覆 6# billy12342001

Ching祼跑中?睇相你好似貼咗張玻璃貼。

回覆 4# hkd

水機, 我用CSL(太陽台), 唔知其他台得唔得, 行機連價都未報, 重係面書賣緊關子, 見DC有啱價就去馬

回覆 7# queenman

玻璃貼果架係X1A

好有興趣想玩,但又想等行貨。ching部水機買咗幾錢?