求 $500 earphone 推介

想買個 earphone 畀老婆粗用,budget 大約 $500,最好可以換線但唔係必須,除咗係外貌協會同耐用,無咩其他特別要求,唔該晒!

回覆 1# Gilman

Fostex TE-04.

想買個 earphone 畀老婆粗用,budget 大約 $500,最好可以換線但唔係必須,除咗係外貌協會同耐用,無咩其他 ...
Gilman 發表於 2017-4-3 02:14 PM

直接買zst紫色比佢

via HKEPC Reader for Android

最後揀咗 Fostex TE-04,$^)) 埋單,唔該晒兩位師兄!

直接買zst紫色比佢  

stephen1029dog 發表於 2017-4-3 14:58

ZS3同ZST大唔大分別?

ZS3同ZST大唔大分別?

henrietta 發表於 2017-4-6 12:18 PM

Zs3 聽男聲,低音多。
Zst聽女聲。

最後揀咗 Fostex TE-04,$^)) 埋單,唔該晒兩位師兄!
Gilman 發表於 2017-4-5 10:33

品牌,外觀完勝,買俾老婆冇得輸

不過雖然佢係mmcx頭,但好似唔係條條線都fit佢個頭,換線可能會麻煩d

最緊都係想買個耳機比老婆,自己用 Marshall Mode,原來呢個價已經有可換線耳機,謝謝各 Ching!

品牌,外觀完勝,買俾老婆冇得輸

不過雖然佢係mmcx頭,但好似唔係條條線都fit佢個頭,換線可能會麻煩 ...
kof-xi 發表於 2017-4-6 12:27

係呀,話晒日本牌子始終有信心多啲,至少QC應該都好啲掛?多謝師兄提醒,第時要換線睇嚟都係帶埋去試咗 OK 先畀錢

最緊都係想買個耳機比老婆,自己用 Marshall Mode,原來呢個價已經有可換線耳機,謝謝各 Ching! ...
kaspar1101 發表於 2017-4-6 13:30

買對 earphone 畀老婆,等第時自己要換 earphone 嘅時候都易啲拎批文