動鐵圈耳機入門之選

小米圈鐵pro 定ZST,邊隻好?
利申:用緊iPhone 同落視Le 2手機聽女聲 mp3

回覆 1# martinng28

仲有隻BD005, 不過講真真係好難揀,水兵鬥海軍。

手機就唔好諗小米圈鐵pro, 我依家用aune m1s都要50% volume先夠聲(即係大概70mw x 50%=35mw), 就算幾好嘅手機都幾乎要開盡先得   
Zst就冇得輸

via HKEPC Reader for Android

手機就唔好諗小米圈鐵pro, 我依家用aune m1s都要50% volume先夠聲(即係大概70mw x 50%=35mw), 就算幾好嘅手 ...
al21 發表於 2017-4-9 12:14

睇你聽邊類歌!
女聲輸硬

K3

小米圈鐵pro 定ZST,邊隻好?
利申:用緊iPhone 同落視Le 2手機聽女聲 mp3
martinng28 發表於 2017-4-9 10:47 AM

手機推就唔好小米pro.唔夠力。
我用Dac 手機室內都要80%.出街必定100%.
你都係Zst or 005.

via HKEPC Reader for Android

ZST上銀線聽女聲應該好過005  
005追求ge野唔係女聲

手機就唔好諗小米圈鐵pro, 我依家用aune m1s都要50% volume先夠聲(即係大概70mw x 50%=35mw), 就算幾好嘅手 ...
al21 發表於 2017-4-9 12:14

LG V20, G6有2vrms

講開V20,佢原裝隻B&O 耳機得唔得?
利申再補充一下,家下用緊Joox 聽女聲pop 歌多,有用ZS3 耳機,可能未煲好,感覺只有低音,高中音平平無奇。

LG V20, G6有2vrms
[email protected]_Ng 發表於 2017-4-10 10:40

以32ohm計:
P=V*V/R=4/32=0.125W=125mW

ok喎