硬碟壞左?!

琴日開機無啦啦入唔到OS...
之後以為係個Win7出左問題...就洗機再裝個Win7 x64...
佢裝完之後第一次係入到OS..
之後我裝好晒野...諗著reboot...就入唔到
我搵番Win7安裝碟黎"修復開機問題"...佢竟然話成功進入windows...冇發現問題...
但係我依然入唔到...
出完MB logo之後就出呢個" _ "係咁跳...
反而我就入到另一隻硬碟入面既XP...
係XP入面又睇到果隻硬碟入面既data...
同埋係另一部機插呢隻硬碟都係入唔到...
到底係咪呢隻硬碟壞...?
用果D修復壞軌程式又得唔得?

另問...偉仕D硬碟有冇保養證?
保養證唔見左...但係有單...個CS會唔會受理?

THX!!

VST
有版友話佢地連電話都唔聽的

偉仕 VST
地址: 九龍深水埗長沙灣道 266-268 號昌發大廈2樓4室
電話: (852) 2728-7728
傳真: (852) 2728-7882
網址: http://www.vst.com.hk

Which brand name of HDD?

If it's the Seagate 7200.11, that's the Firmware problum, I tried that condition.

係seagate 7200.10 160GB SATAII
不過其實如果冇壞既話拎去...會唔會有得加錢upgrade 320GB?- -

原帖由 人中之龍 於 2009-8-28 20:09 發表
VST
有版友話佢地連電話都唔聽的

偉仕 VST
地址: 九龍深水埗長沙灣道 266-268 號昌發大廈2樓4室
電話: (852) 2728-7728
傳真: (852) 2728-7882
網址: http://www.vst.com.hk

係呀...6點幾打去...錄音電話黎...仲要話咩full左...冇得錄...

原帖由 yuyin4056 於 2009-8-28 21:24 發表

係呀...6點幾打去...錄音電話黎...仲要話咩full左...冇得錄...

人兄
6點幾 ;
係人都收左工啦;

我上過去 兩次;
檢查 cpu 同 整唔到 ;
比返銀兩我;
一次 5 點幾;
一次 4點幾;

人兄的情況;
好似係 driver 問題 woo;
不過我唔知人兄點試;
這情況如果長細啲就會清楚好多;