已排除display及機箱問題..到底係底板定火牛有事?

config:
amd athlon*2 250
MSI 770 C45
ADATA ddr3 2gb*2
WD320G
sapphire 4850 512mb
coolermaster real power pro 460w
買左個幾星期

所有野包括fan開左一秒即刻熄
要重新將power掣啪去"O"邊再番啪去"I"邊先開到
有時一樣一開即熄
有時直情開唔到
到底係咩問題@@
會唔會係底板/火牛SHORT左

希望各位師兄幫手解答
THX

部機可以開番
但而家另一個問題係張4850背面既d1601紅燈既過熱保護開左
但display風扇都有轉

新情況:

頭先試完裸跑
結果都係一樣
boot唔起..
cpu fan同display fan都有著

原帖由 GETI 於 2009-8-31 08:20 發表
config:
amd athlon*2 250
MSI 770 C45
ADATA ddr3 2gb*2
WD320G
sapphire 4850 512mb
coolermaster real power pro 460w
買左個幾星期

所有野包括fan開左一秒即刻熄
要重新將power掣啪去"O"邊再番啪去"I"邊先開到
...

你係咪自己砌?有冇落銅柱?有可能係底板同機箱有野short到

原帖由 E-Bass 於 2009-8-31 08:30 發表

你係咪自己砌?有冇落銅柱?有可能係底板同機箱有野short到

自己砌
銅柱冇落哂

而家又開到機

但display背面既紅燈著左
d1601個盞

原帖由 GETI 於 2009-8-31 08:34 發表

自己砌
銅柱冇落哂

咁你拆返塊版出黎唔好用箱住(唔好嫌麻煩),就咁著機,著到咁就代表你裝得唔好

原帖由 E-Bass 於 2009-8-31 08:47 發表

咁你拆返塊版出黎唔好用箱住(唔好嫌麻煩),就咁著機,著到咁就代表你裝得唔好

而家係機箱度都開到

但將display上面盞紅燈就著左
但風扇有轉

原帖由 Victorychan2002 於 2009-8-31 08:53 發表
seem PS problem, not enough W if new.

但之前都用到架wo...
而且隻牛都隻火

我check過d1601係過熱保護
d1602係唔夠電
唔通真係要拎去代理check?

possibly the thermal paste in display dried up. go get it checked