死火! 隻 hdd 出現異常, 有無 ching 可以幫忙

隻 1TB hdd 可以繼續抄野落去, 但如果將 d file copy 去第二隻 hdd 就超慢, 大約係 1mb/sec, 同時又唔可以用 ghost 做 disc copy, 請問有無辦法可以抄起 d data 先呀? thx!

原帖由 路人F 於 2009-8-31 09:18 發表
隻 1TB hdd 可以繼續抄野落去, 但如果將 d file copy 去第二隻 hdd 就超慢, 大約係 1mb/sec, 同時又唔可以用 ghost 做 disc copy, 請問有無辦法可以抄起 d data 先呀? thx!

試試 用 sata 轉 usb 接隻 hdd 去另一部腦 backup data,
再毒
之後 format 個 hdd

原帖由 happygo28 於 31/8/2009 09:22 發表

試試 用 sata 轉 usb 接隻 hdd 去另一部腦 backup data,
再毒
之後 format 個 hdd

我無呢樣野, 同埋呢樣野係唔係等於外置 hdd 呀?  

用原廠工具程式chk 隻hdd先~

但我想抄起 d data 先

原帖由 路人F 於 2009-8-31 11:10 發表
但我想抄起 d data 先

抄得好慢.....chk左先

原帖由 wing9545 於 31/8/2009 11:37 發表

抄得好慢.....chk左先

呢樣我都知, 所以今晚嘗試插去第二機去搏一搏

sata 或 IDE  轉 usb 轉換器 - SSP 有得買, 大概係 60元樓下

換條SATA線試下先