電腦開機無畫面

話說我今日買左張gtx260+,張卡好大張,個機箱勉強夠位插,我要推開好多野先插到
之後開機,開左3秒左右,mon都無反應,電腦自動熄左,再過3秒,電腦自己又著番,但一樣無畫面,只係無再自動熄機
我試過以下既野:
逐條ram試,但結果一樣
拔走hdd同dvd-rom,floppy,結果都一樣
換過另一個火牛,結果一樣
最後所有野重新插過,但無分別

請問各位師兄,到底係邊樣野出問題??

what is your power supply, MB? Does GTX260+ sit into slot properly?

原帖由 tkop 於 2009-9-7 22:17 發表
what is your power supply, MB? Does GTX260+ sit into slot properly?

PSU: DELTA 550W
MB: ASUS P5B
我而家插番舊果張display card,插得好實,但結果都係咁

Are you sure PC can boot before using GTX260+?

what is your old display card?

原帖由 tkop 於 2009-9-7 22:46 發表
Are you sure PC can boot befpre using GTX260+?

肯定得架
我懷疑會唔會係我插果時整壞左塊mb

原帖由 天生天養 於 2009-9-7 22:47 發表

肯定得架

有可能.....
試下CLEAR 個 BIOS 睇下得唔得先

原帖由 天生天養 於 2009-9-7 22:47 發表

肯定得架

try to clear mb cmos~