點解打打下機會自動關機?

Japtron400w火牛,e7500,hd4770

唔夠火定係???

cod6 打2,3場就自動關機

用他表他著+12V, 一路行futuremark, 一路睇著幾多V xD

依D情況多數係過熱 / 火牛粒大功率CMOS 或 電容 有問題

用他表他著+12V, 一路行futuremark, 一路睇著幾多V xD

依D情況多數係過熱 / 火牛粒大功率CMOS 或 電容 有 ...
jackli 發表於 2010-1-17 17:29

唔係好明 sorry

有兩個可能性,
一是火牛供電不足,到了極限,自動power off,一般呢個情況,要等一會,先可再開得到機
二是cpu過熱,主板對CPU作出過熱防護,自動關機,一般可即時開機,不過最好用火山+Core Temp堡一堡機,看下有冇過熱!!

有兩個可能性,
一是火牛供電不足,到了極限,自動power off,一般呢個情況,要等一會,先可再開得到機
二是cpu過 ...
1357531 發表於 2010-1-17 18:29

400w唔夠推咩?

回復 5# 禁止進入

基本上夠行,最緊要隻牛火數足唔足!,用左幾耐,牛有沒有病

回復  禁止進入

基本上夠行,最緊要隻牛火數足唔足!,用左幾耐,牛有沒有病 ...
1357531 發表於 2010-1-17 18:53

最近用
唔知有冇病

不如你post cpu核心溫度,同供電來看看

你post一下config.同火牛label
一係張display card過熱 / CPU過熱
一係火牛唔夠力,呢D少見牌子好可能唔足火

你post一下config.同火牛label
一係張display card過熱 / CPU過熱
一係火牛唔夠力,呢D少見牌子好可 ...
人中之龍 發表於 2010-1-17 19:59

同意以上講法