新機的種種問題

msi 560gtx
msi h67ma e35(b3)
i5 2400
2條kingston 4gb
wd 500gb
cooler master m500   
已砌了兩日...
上youtube睇片時 有輕微停左一下
打機彈game一次

不如試下update 個display driver (有時反而要用舊一兩個version), 仲有就係update 埋個flash player. 你個情況唔似係嚴重硬件問題

不如試下關左個flash player硬體加速~
無論youtube放大full screen,放細都唔會有半秒停頓

我玩<殺出重圍3人類革命>會lag機丫...
真係玩到我喊..."[部機新砌架>w<

如果大家要咩資料
我可以再貼出黎俾大家睇
我個張好似唔係ti 就咁msi 560gtx

可以教我setting嗎?"
driver我就應該更新左最新喇..

回復 4# 123ttt

560Ti 都LAG?  你用1024x768 冇咩理由

呢d似係driver或setting問題

我玩會lag機丫...
真係玩到我喊..."[部機新砌架>w<

你個GPU memory clock咁慢?
用msi afterburner, reset, apply看看

你個GPU memory clock咁慢?
用msi afterburner, reset, apply看看
mouse999 發表於 2011-9-11 21:05

afterburner?電腦新手唔識咩黎...
可唔可以講明d"

用driver sweeper剷走舊driver,up最新ver driver install again
happybbxyy 發表於 2011-9-11 21:01

剷曬d driver會唔會開唔到機架.
印象中之前試過開唔到