新加內置card reader, 但.........

就算shut down, card reader led, 機箱power led都著住
好奇怪?!

唔奇
好多底板熄機後USB都係有電

唔奇
好多底板熄機後USB都係有電
KinChungE 發表於 2012-5-20 23:13

但power led都著喎.
另外, 之前我按keyboard上的power (ps/2), 可以開機, 現在唔得, 一定要按返機箱上的power制

另外, 之前我按keyboard上的power (ps/2), 可以開機, 現在唔得, 一定要按返機箱 ...
redhothits 發表於 2012-5-20 23:15

有乜咁出奇, 果個power led係直駁USB電源, 佢唔使check你有冇開機, 亦冇電子零件控制盞燈開關

有乜咁出奇, 果個power led係直駁USB電源, 佢唔使check你有冇開機, 亦冇電子零件控制盞燈開關 ...
KinChungE 發表於 2012-5-20 23:17

瞭解. 多謝師兄指點.
總之正常就得啦

另外, 之前我按keyboard上的power (ps/2), 可以開機, 現在唔得, 一定要按返機箱 ...
redhothits 發表於 2012-5-20 23:15

keyboard上的power, 其實係你BIOS SET 左BOOT ON KB, 所以可以用KB 開機, BIOS SET左DISABLE 就唔得

回復 1# redhothits

係正常的。

如果你拍埋火牛個開關,佢咪會熄埋嚕

keyboard上的power, 其實係你BIOS SET 左BOOT ON KB, 所以可以用KB 開機, BIOS SET左DISABLE 就唔得 ...
yslysl05 發表於 2012-5-21 04:19

我有enbale,  一向都用keyboard開機, 今晚再check

已check, 係enable keyboard 98, 但用keyboard開唔到機