help~測試Direct3D超快 3D遊戲勁LAG

因為我電腦壞了用弟弟的

玩英雄聯盟只有7-9 FPS 間中上4X

5450是原本我電腦用的 但我的底板壞了 弟弟又用9500GT 所以我把5450裝過去

安裝驅動後才發現他有這樣的問題 問了弟弟原本用9500GT也是同樣情況!

之後我發現他只有裝.net framework 2.0

我不知道是不是原因  幫他下了3.0  3.5後重新開電腦

依然有問題  測試DX9的Direct3D  那立方體比風扇還快

測試的時候真的十分不正常 我之前測也是正方形清楚地轉 但這次完全看不清它的形狀

雖然用5450是低階卡 但也不至於只有7-9 FPS 我之前的電腦平均也有4x多張

我不知道是什麼問題   用XP  DX9     普通睇片上網無問題  

就係玩3D GAME 由4x張  立即掉至7-9FPS   驅動裝最新!  

Intel(R) PenTium(R)  D CPU 3.20GHz     

DDR2 2.00GB RAM      ATI HD 5450    GTR400W

ASUS P5S-MX SE     XP SP3

有無第二粒 CPU 試下

回復 2# 觀星是答案

就係無>,< 我果部主板壞左之後連cpu扔左

雖然話就話粗粗地用黎睇下戲無咩問題 但想去玩LOL拎首勝都唔得><

我又要8.9月先組部新機 呢2-3個月好難捱!

回復  觀星是答案

就係無>,<

我又要8.9月先組部新機 呢2-3個月好難捱! ...
puikayu 發表於 2012-5-23 15:28

你塊底板都 support 到早期 C2D
http://www.asus.com/Motherboards/Intel_Socket_775/P5SMX_SE/#CPUS

不如去 epc 二手區收一粒平價 C2D 試下啦

你塊底板都 support 到早期 C2D

不如去 epc 二手區收一粒平價 C2D 試下啦
觀星是答案 發表於 2012-5-23 15:34

哈哈 如果係硬件問題就唔換   

因為我正部新機時會換埋佢呢部機D野 裝win7
http://www.hkepc.com/forum/viewt ... &extra=page%3D1  問緊人點整  thx你啦!

哈哈 如果係硬件問題就唔換   

因為我正部新機時會換埋佢呢部機D野 裝win7
   問緊人點整  thx你 ...
puikayu 發表於 2012-5-23 15:44

其實個個都係建議你換 CPU
Pentium D 真係好慢的

回復 6# 觀星是答案

我知要換粒c 但係換左粒c就順便換埋塊板 加條RAM

hdd得80G又唔多夠用  真係換到煩!!