救教,不能開機!

i7 860, asus MB. antect power.

前日一切正常, 排難, 現在只駁所需電源, CPU, RAM和底板, 一按開機制, 底板led只閃一下, 火牛"滴"一聲, 類似電索制既聲, cpu fan只轉一下. 之後就再開都沒反應. 重覆以上動作和同樣反應. 求是甚麼問題? 感謝.

有冇試過disconnect哂所有不必要既野, 睇吓開唔開到機?

試過同樣情況...
答案係...

隻牛瓜左....
樓主睇下有無牛借唻換左試下先...

有冇試過disconnect哂所有不必要既野, 睇吓開唔開到機?
HeyMen 發表於 2012-5-27 00:59

已經係最基本既連接, 謝.

試過同樣情況...
答案係...

隻牛瓜左....
樓主睇下有無牛借唻換左試下先... ...
BB仔 發表於 2012-5-27 01:01

火牛"滴"一聲, 類似電索制既聲; 即係火牛邊部分瓜左? 謝.

火牛"滴"一聲, 類似電索制既聲; 即係火牛邊部分瓜左? 謝.
beliveandlearn 發表於 2012-5-27 03:02

咁深入...唔識...SORRY...幫你唔到...

真係無人識?

我試過一樣既情況,當初都以為火牛壞,
點知換左都一樣閃一下無哂反應。

最後發現原來係display 壞,你可以試下換另一張diaplay去試下,
或者試下羅走dipay,其他會唔會動

希望幫到你

我試過一樣既情況,當初都以為火牛壞,
點知換左都一樣閃一下無哂反應。

最後發現原來係display 壞,你可 ...
dicky0079 發表於 2012-5-28 21:36

先謝, 我家下只插牛, MB, CPU, 同樣情況! 點算好...