<<--更新-->> ATI Grey Screen of Death 大家有遇過嗎?

小弟出完 post 之話......就拎左張卡去換....

等左我成兩個星期

終於換過張卡俾我

講真....雖然我唔太肯定....不過張卡有d位好似有少少唔同

總之換左啦.....

而家試左 6-7 日長開 24小時

都冇事

各位兄弟們如果你有同樣情況...可以去換卡試試啦...唯一希望
  1. 小弟遇上了

2. MSI 6870 HAWK

3. 玩game 冇問題

4. 主要係上網睇片就會出現

5. 我行 furmark 兩三個鐘都冇事,應該唔關過熱同火牛事

6. 請問大家有方法解決呢

7. 情況就好似以下幅相咁

8. 80201-amd-gsod-radeon-hd-5k.jpg
複製代碼

小弟遇上了

MSI 6870 HAWK

玩game 冇問題

主要係上網睇片就會出現

我行 furmark 兩三個鐘都冇事,應該唔 ...
alanwkk 發表於 2012-5-30 11:11

我遇過...
我之前張6970未自燃之前試過好多次.
打機一上到88度左右就有機出GSOD, 當時係打Skyrim, 同樓主的晝面一樣樣...
而行furmark 一但上到94度左右, 也會同樓主的晝面一樣樣.

低溫運作時就反而冇事...
你果張卡會唔會過熱?

--------------------
我之前遇到呢個情況, 在Google 得知這是GSOD...
於是買了Icy vision rev2... 但冇改善......
http://www.hkepc.com/forum/redir ... 74&pid=25992172
最後張卡, 仲係我上緊HKEPC 而唔係打GAME 途中自燃了

我行 furmark 兩三個鐘都冇事,
張卡行 furmark 是什麼溫度?

我是Powercolor 6870,相同問題,特別是用IE 睇Youtube

用Firefox 就未有問題

我行 furmark 兩三個鐘都冇事,
張卡行 furmark 是什麼溫度?
lam.andy 發表於 2012-5-30 12:52

8x 度....

回復 4# marychan

我都有研究過用 firefox

不過我發現有時睇片都係咁

我遇過...
我之前張6970未自燃之前試過好多次.
打機一上到88度左右就有機出GSOD, 當時係打Skyrim, 同樓 ...
kamcm 發表於 2012-5-30 11:51

我打機冇事架.....反而係低溫先出事....

8x 度....
alanwkk 發表於 2012-5-30 12:59

8x 度.... is not high.
I suspect it is software/driver problem.
Try Update to the latest driver first.

8x 度.... is not high.
I suspect it is software/driver problem.
Try Update to the latest driver fi ...
lam.andy 發表於 2012-5-30 13:18

已經係最新喇.............唔通真係要 format

回復 9# alanwkk

我用12.3已經好好la,

最新12.4仲PK AR