請問ADATA RAM係唔係終身保用?

我有2條DDR2-800RAM, 死左一條.........  唔知有冇機會有得換呢

我有2條DDR2-800RAM, 死左一條.........  唔知有冇機會有得換呢
lwleung 發表於 2012-7-14 09:50

如果唔係水貨應該有.. 但係你知係邊間保咩??

adata ram should have life warranty

看下條RAM上面有冇代理的貼紙..
有就應該有保,冇就唔知了..

回復 1# lwleung
有保架,我都有同一條,拎咗上聯強test (嗰陣冇盒),佢test到一大堆error,即刻俾過條新嘅我。
但係...唔知點解保到2029年?

如果唔係水貨應該有.. 但係你知係邊間保咩??
pentt 發表於 2012-7-14 10:21

唔知呀, 其實係我幫同事整機, 發覺佢2條ram一齊插就著唔到機, 1條就得, 咪插我自己2條舊ram俾佢囉, 咁又著到喎, 咪俾左佢囉, 所以我想問下攞左佢兩條舊野有冇得整啫....雖然換番好似都冇乜用, 又係益左佢

回復  lwleung
有保架,我都有同一條,拎咗上聯強test (嗰陣冇盒),佢test到一大堆error,即刻俾過條新嘅 ...
beenoliu 發表於 2012-7-14 17:55

哦, 原來係聯強代理, 好近我屋企啫, 搵日去試下先, THANK YOU

哦, 原來係聯強代理, 好近我屋企啫, 搵日去試下先, THANK YOU
lwleung 發表於 2012/7/14 18:42

我記錯咗,嗰陣係有盒拎埋去試RAM,sorry

回復 1# lwleung

Yes, they will do the replacement to you if hong goods. Sometimes they will replace other brand of ram module to you if adata memory is out of stock

我記錯咗,嗰陣係有盒拎埋去試RAM,sorry
beenoliu 發表於 2012-7-14 18:46

唔緊要, 反正近, 行2個幾字就到, 試下冇壞