入吾到windows

有時候開機出左BIOS畫面之後
就入左個黑畫面只有左上角有個白色橫點係到閃閃下
有時重新開機可以入得翻OS 但有時重新開機後都係出現翻呢個畫面
試過換第二個SSD裝OS 都有同樣情況
請問點樣解決?

ASUS P8P67-M PRO (BIOS版本1004)
I5-2400
ASUS GTX670
DDR3 1333 4GB X2
PX-M5P 128GB (裝OS,前日買)
CM GX550W

有冇試過第二個sata位同換訊號線?

有冇試過第二個sata位同換訊號線?
feedback 發表於 2013-5-19 13:51

有換過線 換過位 但都出現呢個情況

換vga咭

你個OS係重新裝,定係clone過去?

你個OS係重新裝,定係clone過去?
feedback 發表於 2013-5-19 14:01

重裝

有新bios,win8就最好up,
你係gtx670,新bios就指明攪番好gtx680問題,試3701。
http://www.asus.com/Motherboards/P8P67M_PRO/#support_Download_30

有新bios,win8就最好up,
你係gtx670,新bios就指明攪番好gtx680問題,試3701。
feedback 發表於 2013-5-19 15:00

更新完BIOS都唔得
用SATA2 的HDD裝OS 都係會出現呢種情況
究竟咩事

更新完BIOS都唔得
用SATA2 的HDD裝OS 都係會出現呢種情況
究竟咩事
tommy2007 發表於 2013-5-19 17:55

宜家係咪關sata位事?
即係插四個藍色sataII位就會出事,插兩個灰色sataIII就冇事?

宜家係咪關sata位事?
即係插四個藍色sataII位就會出事,插兩個灰色sataIII就冇事? ...
feedback 發表於 2013-5-20 09:30

插SATA2 SATA3都有事