電腦好似唔過電

部機唔知點解呢排掛一陣入左睡眠模式就會熄機
或者重新開機  禁POWER制就無任何反應  好似電過唔到部機錦
我拔晒火牛D頭 放佢一陣再扔插入去先開到機 但唔係100%開到
我覺得電就夠供應 用左半年以上先有呢個問題

配置i5 750
        ddr3 1600 4gb*2
        gig 290oc
        ga-h55m
        tpc 650
       2 120mm fan 2hdd 1 ssd

會否有硬件過熱?
我就試過火牛唔夠力要拔掉所有電線瑙插就著返。
不過你睡眠了,不知會于關windows事……

via HKEPC Reader for Android

部機唔知點解呢排掛一陣入左睡眠模式就會熄機
或者重新開機  禁POWER制就無任何反應  好似電過唔到部機錦
...
231456 發表於 2014-10-8 17:55

可能係底板問題!

可能係底板問題!
lamxp05 發表於 2014-10-9 16:39

我都係甘林

同意,底板問題

(Sent from HKEPC iPhone app)

我都係甘林
abc888 發表於 2014-10-9 19:14

update bios試吓!

update bios試吓!
lamxp05 發表於 2014-10-9 22:07

師兄, 但樓主著唔到機喎

回覆 7# abc888

樓主個情況應該係間唔中會著到機, 唔睡眠就冇事
應該都update 到 BIOS
不過up up下出事就...

回覆  abc888

樓主個情況應該係間唔中會著到機, 唔睡眠就冇事
應該都update 到 BIOS
不過up up下出事就. ...
yjfoeg 發表於 2014-10-10 01:40

係喎, 入左睡眠先長睡不醒

先試下重裝windows先,如果唔關windows問題就係牛問題....