求各師兄幫幫忙!!!裝完顯卡驅動後登入變黑MON!!!

小弟張卡係N卡GTX580
話說洗完機就裝原裝碟既驅動
想打機咪更新驅動囉 一搞完重新開機
開機速度變慢左好多 入完密碼之段就黑MON
連滑鼠都唔見埋但有聲既
爬過文之後用安全模式登入DEL左個驅動就冇事
但係個解釋度好難睇 我咪裝返最舊最原裝果個囉24X好似係
裝完用一陣都無事 但係用用下無啦啦又黑MON
重新開機又係登入就黑MON 唔知咩事
有無師兄幫幫忙 小弟只係想安安落落上個網打鋪機姐
唔該各位!!!!!!

Install 好 Display card driver & Windows 登入后黑屏->Reboot->Press "F8" key->VGA mode (640 * 480)->Windows-> 更改回 Mon 最佳 解析度 & "更新頻率".

Install 好 Display card driver & Windows 登入后黑屏->Reboot->Press "F8" key->VGA mode (640 * 480)->W ...
cykwok 發表於 2014-12-7 18:22

師兄 好神奇
岩岩直接DEL哂所有DRIVER既野
跟住直接裝最新DRIVER登入竟然係無事
洗完機都未試過咁 係咪部機有乜問題????

Install 好 Display card driver & Windows 登入后黑屏->Reboot->Press "F8" key->VGA mode (640 * 480)->W ...
cykwok 發表於 2014-12-7 18:22

岩岩用用下突然黑MON死機
重開結果同之前一樣
師兄我用F8開機
有3個安全模式
安全模式
安全模式(有網絡功能)
安全模式(含唔知咩指令)
就係冇640*480簡
同埋請問更改回 Mon 最佳 解析度 & "更新頻率"
係點改??
我右click螢幕解釋度最高得1600*1200
更新頻率唔識教
唔該師兄

岩岩用用下突然黑MON死機
重開結果同之前一樣
師兄我用F8開機
有3個安全模式
安全模式
安全模式(有網絡 ...
chungtao718 發表於 2014-12-7 20:21

Enable Low Resolution Video (640 X 480)
http://windows.microsoft.com/zh- ... -mode#1TC=windows-7

Mon 最佳 解析度 & "更新頻率", 非 Display card support 最高解析度, 看 Mon manual.

Enable Low Resolution Video (640 X 480)

Mon 最佳 解析度 & "更新頻率", 非 Display card support ...
cykwok 發表於 2014-12-8 21:01

試過用Enable Low Resolution Video (640 X 480)
但係登入後會黑MON

試過用Enable Low Resolution Video (640 X 480)
但係登入後會黑MON
chungtao718 發表於 2014-12-8 21:13

"登入後會黑MON"->Press "Ctrl  + Shift  + ESC" key->Task manager->New task->Type "explorer" + Press "Enter" key.

其實更新顯卡驅動之前駛唔駛刪除舊版驅動??