底板 除錯燈號,A0

以前係AA,拎去整完返黎就變A0,每次開機都要按f1,bios入邊d野都會重置,但window日期又無變,

似係底板電池冇電

回覆 2# necoalex

係bios入邊set日期,儲存都無效,但入到Window  set又得,關機好耐都得

回覆  necoalex

係bios入邊set日期,儲存都無效,但入到Window  set又得,關機好耐都得 ...
8310 發表於 2015-3-25 16:17

你有幾多部機?
初頭又話留左散熱膏落 socket
Asus lga1155 有無得整架?
斷左1支針
求助
8310 發表於 2015-3-17 01:16

遲下又話換左風扇開唔到機
我前幾日又係咁,換左風扇就開唔到機,底板有燈,到呢家都未搞店
8310 發表於 2015-3-19 19:37

家下又話 set 唔到日期

回覆 4# Felix00

你都好留意我喔,2部囉,斷針果部拎去整返黎就咁

回覆  Felix00

你都好留意我喔,2部囉,斷針果部拎去整返黎就咁
8310 發表於 2015-3-25 21:30

邊處整? 可以咁快手, 啱啱先講完, 前後唔夠兩三日可以拎返來用.

回覆 6# Felix00

講效率架嘛 上環, 我又唔係壞底板,3日搞店啦,唔知係咪幫我更新左個bios,開機果度~~~都算用到既,不過就個f1健~~~~

回覆  Felix00

講效率架嘛 上環, 我又唔係壞底板,3日搞店啦,唔知係咪幫我更新左個bios,開機果度~ ...
8310 發表於 2015-3-26 12:16

斷針換 socket, 街邊都有得整?

回覆 8# Felix00

無換到,仲斷左一支,佢叫我以後唔好打開個cpu

回覆 3# 8310

WINDOWS日期唔一定係跟BIOS O既
不過你SURE唔係粒電就你繼續慢慢研究, 到時講返係點解決啦