[能 E 不能自 E] 開機無野睇

無 Debug Card
試過拔插 RAM / CPU
拔走晒 D Cards
開機無 Beep Sound (平時好似刀無 beep)
CPU 同機箱風扇識轉
DFI G41-T33B, 無大肚 Caps
both DVI and VGA no screen output
救命, tks~

回覆 1# r320sc

搞埋硬碟吧!我試過類似情況,以為內置顯示壞,結果,原來係條 IDE cable 散晒。

刀拔走鳥..

回覆  r320sc

搞埋硬碟吧!我試過類似情況,以為內置顯示壞,結果,原來係條 IDE cable 散晒。 ...
狂蜂一號 發表於 2015/4/17 02:44

有電到但開吾到機
最可能是MB>CPU有事

無 Debug Card
試過拔插 RAM / CPU
拔走晒 D Cards
開機無 Beep Sound (平時好似刀無 beep)
CPU 同機箱風扇 ...
r320sc 發表於 2015-4-17 02:16

你要有裝機箱送果個喇叭仔落底板,先會有BEEP SOUND, 唔係塊塊主板有內置

是呀, 呢塊板除o左無 buzzer 之外, 好似連底板 LED 刀無...

你要有裝機箱送果個喇叭仔落底板,先會有BEEP SOUND, 唔係塊塊主板有內置
s84292 發表於 2015/4/17 08:52

一直刀是用 on-board VGA...

裸跑用內顯(如果有)ram- keyboad- mon- power開機入bios.
唔得就睇下南北橋係咪熱到hi hi?
係就換板都得. ...
ahwah133 發表於 2015/4/17 13:50

Any new hardware added recently。。。if not。。may be power。。。

無...
是尋日朝早用用下無畫面咁的
Any new hardware added recently。。。if not。。may be power。。。
hs008 發表於 2015-4-17 14:39