尋日清潔同換display card 後就著唔到機了

尋日買左張新 display,諗住順便清潔下同換 cpu 散熱膏,點知搞完就開唔到機了...剩係著 hdd 燈,其它Key board,mouse 嗰d 都冇反應,請問有冇人知大概係咩原因呢...? thx!~

一樣一樣黎,禁左開機後cpu 風扇同 display card 風扇有冇轉?有冇試過唔用張新display 剩行舊display/ onboard display 睇下有冇畫面?

一樣一樣黎,禁左開機後cpu 風扇同 display card 風扇有冇轉?有冇試過唔用張新display 剩行舊display/ onb ...
pigmich 發表於 2015-4-17 11:32

多謝回覆!! 我返去即試!

尋日買左張新 display,諗住順便清潔下同換 cpu 散熱膏,點知搞完就開唔到機了...剩係著 hdd 燈,其它Key bo ...
kofelix 發表於 2015-4-17 11:24

你看看CPU位的針腳有冇變形或有散熱膏?

你看看CPU位的針腳有冇變形或有散熱膏?
bishop168 發表於 2015-4-17 11:46

睇睇先,唔該哂!~

一樣一樣黎,禁左開機後cpu 風扇同 display card 風扇有冇轉?有冇試過唔用張新display 剩行舊display/ onb ...
pigmich 發表於 2015-4-17 11:32

師兄,開機時 cpu,display 風扇都有轉,但就冇底版發出既嘟嘟聲...

師兄,開機時 cpu,display 風扇都有轉,但就冇底版發出既嘟嘟聲...
kofelix 發表於 2015-4-17 16:53

試試拆左張新既 display,換番張舊/ 用 onboard display 睇下有冇野睇?

回覆 1# kofelix

經驗敎訓我地,第日換嘢前,先唔好清潔呢樣清潔個樣,有問題時增加判斷難度.
寕願先試新嘢,ok之後先順便清潔下其他嘢.

試試拆左張新既 display,換番張舊/ 用 onboard display 睇下有冇野睇?
pigmich 發表於 2015-4-17 17:50

尋晚試左,都係冇野睇...

回覆  kofelix

經驗敎訓我地,第日換嘢前,先唔好清潔呢樣清潔個樣,有問題時增加判斷難度.
寕願先試新嘢,ok ...
skw 發表於 2015-4-17 23:05

多謝你既意見~