奇怪花畫面(附片)

UM..最近一星期左右喇
就開始畫面間唔中有條線 (好密)
跟住越黎越密
打打下機仲會成個畫面花一花 (隔多D時間會出)
最後可能FULLOAD佢仲會畫面黑一黑.1-2秒咁
跟住著返..
問左人借MON借DISPLAY CARD..
換左依舊...可以排除係呢2樣
真係唔知咩壞...真係想搵人幫幫手
唔知會唔會關南北橋事?
唔該各位大家
下面有片一條...5分鐘左右入LOAD GAME好明顯有出線..可以睇睇
第二條5分鐘左右上緊水就花一花
用返內顯就問題少左...但係都會有線..好少花同黑畫面
LIST
INTEL I54460
GA-H97-D3H
ASUS 7790
ANTEC HCG 520M
https://www.youtube.com/watch?v=dVMIkQps2OE
https://www.youtube.com/watch?v=2z0Y-Ppqg74

UM..最近一星期左右喇
就開始畫面間唔中有條線 (好密)
跟住越黎越密
打打下機仲會成個畫面花一花 (隔多D時 ...
苦少 發表於 2015-6-8 01:23

似係底板問題?
如果你用內顯都有哩個問題出現既話基本上可以剔除火牛問題

似係底板問題?
arthur8523 發表於 2015-6-8 02:37

我排除左MON同DISPLAY
我諗都係得返板..最麻煩個樣
有冇CHING知GIGA維修板幾耐有得拎?
THANKS CHING

我排除左MON同DISPLAY
我諗都係得返板..最麻煩個樣
有冇CHING知GIGA維修板幾耐有得拎?
THANKS CHING ...
苦少 發表於 2015-6-8 02:39

ching,search左this"gigabyte板"只得台灣hotline...
ps:要ching search下有冇香港的"gigabyte"hotline...

vga / dvi / hdmi CABLE?

似係底板問題?+1

底板機會大D

有沒試過係咪RAM= =
擦一擦金手指位再試下?

回覆返各位...
最後係牛出事...
開頭有少少聲...以為牛風扇聲
點知星期5晚就啪一聲就燒左牛
星期六早上去左ALTECH..點知係FELTON保..
星期一先可以再去LU
宜家問左人借牛..冇左D線亦都冇閃
多謝咁多位巴打幫忙同回覆